Melis Alphan kimdir?

Melis Alphan Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubuna satılmasının ardından 26 Mart 2018 tarihinde ilk istifa eden isim oldu.

Melis Alphan kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
26 Mart 2018 Pazartesi 17:26

Hürriyet'te çalışan Melis Alphan görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Alphan'ın açıklaması şu şekilde:

Bugün Hürriyet'le yollarımı ayırdım. Bu uzun, heyecanlı ve güzel yolculukta beraber yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

Melis Alphan kimdir?

Gazetecilik mesleğindee "Radikal" bir isim. Ertuğrul Özkök'ün hemşehrisi, yani İzmirli ve 1978 doğumlu. Meziyetli, tuttuğunu koparan, haberi iyi koklayan, analiz yeteneği güçlü bir gazeteci. İzmir Amerikan Koleji mezunu. Lisansını Londra'da London Institute'ta tamamladı.

2001 yılında başladı mesleğe, ilk durağı ise Radikal gazetesi. Tepeden inme değil, torpilli gazeteci hiç değil. Başarısının sırrı, mesleğe muhabir olarak başlamasından başka bir şey değil. Radikal'deki başarısı onu kısa zaman sonra Milliyet'e taşıdı. Mesleğinde muhabirlik yaparak zirveye ulaşma inancını ve kararlılığını hiç kaybetmedi Melis Alphan. Milliyet'te muhabir olarak çalışmaya devam ederken, mutfakta editörlük de yaptı.

Ve Hürriyet yolculuğu..

2009 yılında Hürriyet'te çalışmaya başladı ve kısa sürede ektiklerini biçmeye başladı. Hürriyet'te köşe yazarı oldu. Gazeteciler Cemiyeti'nin En İyi Röportaj Ödülü de dahil olmak üzere pek çok gazetecilik ödülü aldı. Peki Konuşalım ve Moda Moda Dedikleri isimli iki kitap yazdı. Melis Alphan Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubuna satılmasının ardından 26 Mart 2018 tarihinde ilk istifa eden isim oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar