Erkan Petekkaya: Ekonomik açıdan her türlü toparlanırız önemli olan kalplerimizi toparlamak

Oyuncu Erkan Petekkaya, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e ülkenin gidişatına ve yazılım şirket olmasına dair açıklamalarda bulundu.

Erkan Petekkaya: Ekonomik açıdan her türlü toparlanırız önemli olan kalplerimizi toparlamak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
8 Eylül 2018 Cumartesi 10:05

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtlayan Erkan Petekkaya Estonya'da yazılım şirketine ortak olmasıyla ilgili, ''Mail atmamış bir insanım, 25 kişi çalışıyor yanımda. Aileleriyle 100 kişi. 100 kişiye yıllardır istihdam sağlıyorum. Gelecek yazılım ve kodlamada. Çünkü biz teknoloji fakiri bir ülkeyiz. Beyin üretmiyoruz. Neden kendi telefonumuzu üretmeyelim ki? Bunları çözmek lazım. Teknolojiden çok anlamam, hayatımda mail atmamış insanım ama gittim bu işe girdim. Estonya’da Avrupa’nın Silikon Vadisi oluşacak.'' ifadelerini kullandı.

''Ülkemizde kutuplaşmalar oldu''

'Bu ülkenin durumunu nasıl görüyorsunuz?' sorusuna yanıt veren Petekkaya, ''Bizim ülkemizde kutuplaşmalar oldu, sebepleri önemli değil, sonuç önemli. Biz eskiden birbirini seven insanlardık, bir şeyler eksildi. Mesela nezaket eksildi. Biz bunları kaybettikçe yalnızlaşıyoruz.'' cümlelerini belirtti.

''Eskiden eleştiriye açık insanlardık''

Sanatçıların siyasi söylemlerinin eleştirilmesiyle ilgili Petekkaya, ''Üzücü olan şu; bizim ülkemiz eskisi gibi değil. Eskiden birbirimizi dinlerdik, eleştiriye açık insanlardık. Şimdi öyle değil. Acayip bir bilgi kirliliği var. Üretmeden kazanayım mantığı var. Bu bütün ilişkilere geçti.'' yorumunu yaptı. 

''Ekonomiyi toparlarız önemli olan kalplerimizi toparlamak''

Ülkedeki ekonomik gidişatla ilgili Petekkaya, ''Hiç karamsar değilim. Bizim üstümüzde gerçekten oyunlar oynanıyor. Biz güçlü bir ülkeyiz. Kimse bizi kolay kolay satamaz. Bize blöf yapabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti tarihi, geçmişi olan bir ülkedir.Allah bize bir ders veriyor. Sarılın birbirinize diyor. Eğer bunu yapmazsak geleceğimiz kötü görünüyor. Ekonomik açıdan her türlü toparlarız biz. Kalbimizi toparlamalıyız. Yoksa ekonomik açıdan kendimize yeteriz. Her yanımız toprak. Denizimiz var. Hiçbir şey bulamazsak balık yeriz. Her şeyimiz var, bize bir şey olmaz.'' açıklamasını yaptı. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar