Derya Köroğlu: Yeni Türkü sol görüşten çıktı ama aynı zamanda muhafazakar

Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu Sabah gazetesine röportaj verdi.

Derya Köroğlu: Yeni Türkü sol görüşten çıktı ama aynı zamanda muhafazakar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
27 Ağustos 2018 Pazartesi 09:25

Yeni Türkü’nün solisti ve kurucusu olan Derya Köroğlu, Sabah gazetesine sanat hayatı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Yen Türkü’yü herkesin bir araya gelip yaptığı imece bir iş olarak gördüğünü belirten Derya Köroğlu, grubun insanların inancıyla yoğrulduğunu ifade etti.

 Köroğlu, solun geçmişte iktidara geldiği yerde toplumsal düzeni otoriter bir düzene dönüştürdüğü için kaybettiğini söyledi.

Sanat ve zanaatın samimi yapılmadığı takdirde kendini belli ettiğini açıklayan Yeni Türkü solisti Derya Köroğlu, “Şarkılarımızda umutlu bir geleceği insanlara sunduğumuzda her kesimden insan bundan kendine göre bir pay çıkarıyor. Yeni Türkü, sol dünya görüşü içerisinden çıkmıştır ama ulusal değerlerimize sahip çıkmak ve onları korumak açısından aynı zamanda 'muhafazakar' sayılırız. Osmanlı döneminde yapılmış değerli eserler var. Bunları göz ardı edemeyiz” dedi

 Avrupa’da İslam karşıtı görüşlerin çok yaygınlaştığını söyleyen Derya Köroğlu iktidarların bunu arkasına alarak ırkçı davrandıklarını belirtti

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar