Zeynep Dizdar: Milletvekili olsaydım Erdoğan gibi olurdum

Önsezi şarkısını geçtiğimiz günlerde müzik piyasasıyla buluşturan Zeynep Dizdar, AzOnceOldu'dan Hakan Kanburoğlu'na açıklamalarda bulundu. 'Milletvekili olmayı isterdim, Erdoğan gibi olurdum'' diyen şarkıcı Zeynep Dizdar, ''Döviz üzerinden Türkiye'ye oyun yapılıyor, liderimiz izin vermez.'' dedi.

Zeynep Dizdar: Milletvekili olsaydım Erdoğan gibi olurdum - Sayfa 1

‘’AJDA PEKKAN’A BENZETİLMEK HOŞUMA GİDİYOR’’

2018 yılında çıkardığınız ‘Bi Gülüşü’ ve ‘Önsezi’ single çalışmalarıyla gündemdeydin. Son single çalışman nasıl oluştu?

‘Önsezi’ şarkımın fikri benden çıktı, kafamdaki melodilerden oluştu. Ansızın otururken şarkının ‘B’ kısmını yaptım, Faruk K’nın evindeydik. Faruk da bir şeyler mırıldandı ve şarkının nakaratı ortaya çıktı. ‘A’ kısmı ve ‘B’ kısmı bana ait. Daha sonra Serkan Balkan’a gittik ve demosunu yaptık. Şarkıyı hazırladık ve şarkı kenarda beklemedeydi. Daha sonra yapımcım Polat Yağcı’ya götürdük şarkıyı, onun da yorumu olumluydu. Polat, ‘’Yanına şarkı ekleyebiliriz, tek çıkmasın.’’ demişti. Biz de ‘Bi Gülüşü’ yü dinlettik. Polat Bey şarkıyı çok sevdi ve ilk önce onu çıkardık. Sonra Önsezi’yi dinleyiciyle buluşturduk. Hit bir şarkı değil ama tarz bir şarkı.

Her klipte seni farklı bir imajla görüyoruz, Önsez klibi nasıl oluştu?

Önsezi klibini sevgili Erkan Nas çekti, heyecanlı bir ekiptik. İki üç gün içerisinde her şeyi hallettik. Bİ Gülüşü şarkımın klibinde acımdan dolayı modum çok iyi değildi ama Önsezi şarkımın klibi içime sindi. Sanırım ben kamçılanmayı seviyorum. Kliplerimde bana bir şeyler söylensin, onları yapayım istiyorum. Sahnedeki gibi klibimde de hem renkli hem hareketliyim.

Önsezi şarkısında yorumun ve sesin Ajda Pekkan’a benzetildi, sence neden?

Galiba serbest şarkılarda sesim Ajda Pekkan’a benziyor. Seren Serengil de benzetmişti. Biraz arabeske kayan şarkılarda ise ben bezediğimizi düşünmüyorum.

Peki Ajda Pekkan’a benzetilmek seni rahatsız ediyor mu?

Aslında hoşuma gidiyor, çok iyi işler yapan biri ve muazzam bir star. Onun yolundan yürümüyorum, ben Zeynep Dizdarım ve kendi tarzım var. Ama ona benzetilmek de hoşuma gidiyor. Bir zamanlar Gökhan Tepe, Tarkan’a benzetilmişti, sert tepki vermişti.

Kliplerinde farklı saçlar deniyorsun, neden bu farklılık? En son Rihanna’ya benzetildin.

Evet, seviyorum farklı olmayı. ‘Bi Gülüşü’ klibimde saçlarımı kazıttım, hatta daha da kazıtacaktım. Ekibim vazgeçirdi. Bu saçı aslında Rihanna’dan önce yaptım, 98 yıllarında Vazgeç Gönlüm klibinde Hakan Akbalık kazıtmıştı saçlarımı. Belki de Rihanna benden görmüş olabilir.


1 16
 
Zeynep Dizdar: Milletvekili olsaydım Erdoğan gibi olurdum - Sayfa 2
2 16
 
Zeynep Dizdar: Milletvekili olsaydım Erdoğan gibi olurdum - Sayfa 3

‘’ŞÖHRETİN GEÇİCİ OLDUĞUNU YENİ JENERASYON ÇIKINCA ÖĞRENDİM’’

Müzik piyasasının gençleşmesiyle ilgili ne düşünüyorsun? Aleyna Tilki çok ön planda…

Aleyna çok ön planda, yaşının kızı değil. Çok akıllı ama biraz daha dikkatli davranması gerekiyor. Bundan sonrası için temkinli olmalı. Kimse hemen oldu da aşağı inmez diye bir şey yok. Popülerlik çok enterasan bir şeydir. Bugün varız yarın yokuz. Bugün biri zirvededir, yarın biri.  

Şöhretin geçici olduğunu ne zaman öğrendin?

Yeni jenerasyon çıktığı zaman şöhretin geçici olduğunu öğrendim. Şimdi onlar ön planda, popülerlikten düşüyor olabilir ama sonuçta şöhretsin. Allah bana para kazanmak için değil insanların yüreğine gireyim diye ses vermiş.Özel seslerin böyle özelliği var. Sezen Aksu, Bülent Ersoy, Ajda Pekkan.

İlk popüler olduğunda ne hissetmiştin?

Ben popüler olmaya çok hasrettim. Kendimi çok severdim, ayna karşısında şarkılar söyleyip kendimi izlerdim. Babam aynanın karşısında zorla alırdı beni. Popüler olduğum zaman bütün dünya benim sandım, havaya girdim. Sokaklarda tanınınca ise hoş bir şey olduğunu ama utandığımı fark ettim. Meşhur olduğunu zaman zaman unutabiliyor insan ama konserlerde iyi ki şöhret olmuşum dedim. Piyasadaki haksızlıklar bizi yıldıramaz, iyi ki piyasadayım dedirten hayranlarım var.


3 16
 
Zeynep Dizdar: Milletvekili olsaydım Erdoğan gibi olurdum - Sayfa 4


4 16