Enes Batur hakkında neden soruşturma açıldı? Ne ile suçlanıyor?

Çektiği videolarla gündeme gelen ünlü YouTuber Enes Batur hakkında neden soruşturma açıldı? Ener Batur ne ile suçlanıyor? Detaylar haberimizde…

Enes Batur hakkında neden soruşturma açıldı? Ne ile suçlanıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
29 Kasım 2018 Perşembe 12:02

Enes Batur hakkında neden soruşturma açıldı? Ener batur ne ile suçlanıyor? soruları Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, tarafından yapılan soruşturma ile gündeme geldi Ünlü fenomen Enes Batur çektiği videolar ile gündem oluyordu. Yutube’da birçok takipçisi olan Enes Batur hakkında soruşturma başlatıldı. Peki Enes Batur hakkında neden soruşturma açıldı? Ener Batur ne ile suçlanıyor? Sorularını yanıt haberimizde…

Enes Batur’a neden soruşturma açıldı?

Enes Batur Sungurtekin Youtube’de 8.8 milyon aboneye sahip olan Türk YouTuber. Hakkında 3 ayrı suçlama bulunan Enes Batur’a Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 Enes Batur’ın YouTube üzerinde yayımladığı videolarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayetler üzerine yürütülen soruşturmada gelişme yaşandı.

Savcılık, Sungurtekin hakkında "kişilerin huzur ve sükununu bozma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret" suçlarından yürüttüğü 13 müştekinin yer aldığı dosyanın, yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi.

Yetkisizlik kararında, şüpheli Batur hakkında, infial oluşturan eylemiyle ilgili Türkiye'nin her yerinden şikayetlerin yapıldığı belirtildi.

Adli yargılanma hakkının zedelenmemesi ve aynı eylemden dolayı farklı yerlerde birden fazla soruşturmanın yürütülmemesi, şüphelinin ikametgahı ile suçun işleniş yerinin Antalya olması, Antalya

Cumhuriyet Başsavcılığınca da bu konuda soruşturma yürütüldüğü ifade edilen kararda, soruşturmanın bu yönleriyle Antalya yargı sınırları içerisinde yapılmasının ceza yargılaması açısından gerekli olduğu vurgulandı.

YouTube'daki "Enes Batur" adlı hesabının 8,8 milyon abonesi bulunan Surgurtekin, 20 Ekim'de amcası olduğu iddia edilen kişiyle "kışkırtma videosu" yayımlamıştı. Gelen tepkiler üzerine Sungurtekin bu videoyu silmiş, sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmıştı.

Enes Batur kimdir?

Enes Batur 9 Nisan 1998 doğumludur ve Antalya'da yaşamaktadır. Herkes onu Enes Batur olarak bilse de asıl adı Enes Batur Sungurtekin.

Açtığı Youtube kanalında yayınladığı komik videolarla sosyal medyada epeyce bir üne kavuşan Enes Batur'un Youtube kanalı 2 milyon 700 bin takipçiyi yakaladı.

Youtube'da bilgisayar ve konsol oyunları hakkındaki inceleme videoları ile üne kavuşan Enes Batur ebeveynlerin ise korkulu rüyası. Ebeveynler Enes Batur'un genç yaştaki takipçilerine çeşitli küfürler öğretmesinden şikayetçi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar