Ahmet Kural’a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi

Oyuncu Ahmet Kural ile şarkıcı Sıla davasında karar çıktı. Ahmet Kural’a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi

Ahmet Kural’a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
22 Nisan 2019 Pazartesi 10:26

 Ahmet Kural ve Sıla arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşmasında karar belli oldu

Ahmet Kural ve Sıla arasında yaşanan şiddet olayında dava İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ahmet Kural’ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural’ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural’ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti.

Kural’ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi.

Ahmet Kural’a son sözü soruldu. Kural’ın avukatları da “Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi. Kural,  "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi.

Ahmet Kural, mahkeme salonunda Sıla'yı suçladı: "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi."

20 dakikalık aranın ardından devam eden duruşmada Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sıla: Adalet beni yüreklendirdi

 Sıla, verilen karar sonrası şu açıklamaları söyledi;

 “Öncelikle mutluyum. Türk adaletine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Türlü iftiralara uğradım. Bunların karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız çok kolay bir şey değil aslında sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese biraz cesur ve yürekli olmayı tavsiye ediyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim."

Kural: Bunun bir üst mahkemesi var

Karar sonrası konuşan Ahmet Kural, "Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge  sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Test yaptıralım. Taleplerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası yok, hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum: Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever.” dedi

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, basın mensuplarının 'hapis cezası' sorusu üzerine "Ahmet Kural'ın şuan hapis yatma durumu söz konusu değil, cezası ertelendi ve para cezasına çevrilmedi." dedi

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar