Ahmet Kural-Sıla davası ertelendi

Oyuncu Ahmet Kural ile Şarkıcı Sıla’nın davası görüldü. Kural, Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Mahkeme heyeti duruşmanın 22 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.

Ahmet Kural-Sıla davası ertelendi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 12:16

Ünlü sanatçı Sıla, oyuncu Ahmet Kural’dan darp gördüğü iddiası ile şikayetçi olmuştu. Sıla ve Kural arasındaki dava İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Kimseyle görüşmek istemedim "

Kural, ifadesinde "2017 Mayıs'ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında 'bir tokat attı' haberi uydurdu. Bir hafta sonra Okan Can Yantır ile olmaya başladı. 1.5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim" dedi.

“Aklımda hala 3. şahıs vardı”

Ahmet Kural, Sıla’nın 6 ay 'sana ihtiyacım var' diye mesaj yolladığını belirterek, "Daha sonra teyzesini, araya kuzenim ortak arkadaşlarımızı soktu. Bana 'Boş ev' diye bir şarkı yazdığını söyledi. Aklımda hala 3. şahıs vardı. Ona üçüncü kişi ile olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum. Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü annem ve ablalarımın geldiği gece kendisi bize geldi.

Alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumelihisarı'nda bulunan evin merdivenin de inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy'deki benim evime geçtik. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet 'senin canını yakmak için yaptım' dedi. Kendisinden evi terk etmesini istedim. Aramızda tartışma oldu" diye konuştu.

“‘Seni bitireceğim Ahmet Kural' dedi”

Sıla'ya 'Defol git' dediğini belirten Kural, "Şoförünü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü. Birkaç kez 'yalvarırım git diye bağırdım'. Kendisi bana 'Yapma Ahmet ne olur konuşalım' diye bağırdı. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana 'Seni bitireceğim Ahmet Kural' dedi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Kural’dan sonra Sıla’nın ifadesine geçildi

Ahmet Kural’ın ifadesinden sonra Sıla ifade vermeye başladı. Olay günü Kural’ın ailesinin evinde iyi vakit geçirdiklerini belirten Sıla, “Daha sonra Zekeriyaköy'deki evine gittik orada kurtulamadığım aynı soru geldi. Alkolün etkisiyle bir anda sinir krizi geçirdi. Takribi bir saat sürdü. Kendimi evden kurtarmaya çalıştım. Kötü bir hatıraydı. Küfür etti. Kül tablasını kaldırdı, 'seni öldürürüm gebertirim' dedi” ifadelerini kullandı.

“Böbreklerime ve kulaklarıma vurdu

 Birkaç kez yere düştüğünü belirten Sıla, Kural’ın böbreklerine ve kulaklarına vurduğunu belirtti. Sıla, “Tekmeledi böbreklerimi. Çıkmak istedim bahçe kapısından içeri sokuldum. Kafama vurdu.Yerlerde sürüklendim. Yaklaşık 1 saat sürdü. Dinlenip dayak yedim. Bir saat boyunca ara ara dayak yedim. İdrarımdan kan geldi. Bana ve aileme küfürler etti. 'Çok sevdiğin baban kollarında ölsün' dedi. Bu şekilde şoförümü aramayı başardım. O da peşimden gelmedi, şikayetçiyim.” dedi

Mahkeme ertelendi

 Tarafları dinleyen mahkeme heyeti duruşmanın 22 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.

"Vicdanım rahat"

Dava sonrası konuşan Ahmet Kural, “Allah herkese gönül rahatlığı versin. Benim vicdanım rahat. Onlar haklı oldukları davayı savunuyorlar bizimde bilimsel kanıtlarımız var. Davamın sonuna kadar arkasındayım. Manipülasyon yapmıyoruz” dedi

“Tüm şiddet gören kadınların adına…”

Duruşma sonrasında Sıla, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Adalete duyduğum güvenin arttığı bir sabahtı. Salt kendim değil, tüm şiddet gören kadınların adına arkasında durduğum davama gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Ancak sanık ve avukatlarının mahkemede konuşulan doğruları basın önünde bükmesini de yadırgadığımı belirtmeliyim.Yine! Yargının vereceği kararı saygıyla bekliyorum.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar