Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat ile ulaşacak

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den çıkarak işgal ettiği Tel Rıfat, Zeytin Dalı Harekatı'nın doğal uzantısı durumunda.

Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat ile ulaşacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
26 Mart 2018 Pazartesi 14:27

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den çıkarak işgal ettiği Tel Rıfat, Zeytin Dalı Harekatı'nın doğal uzantısı durumunda. İlçe sakini yüzbinlerce sivil, topraklarının kurtarılmasıyla evlerine dönme imkanına kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinde yaptığı açıklamada Sincar operasyonunun başladığını ve Tel Rıfat'ında kısa sürede kontrol altına alınacağını ifade etmişti.

"AFRİN İLE BU İŞ BİTMEYECEK"

Afrin ile bu iş bitmeyecek dedik. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler, Sincar'a da gireceğiz dedim. Oraya da operasyonlar başladı. İçeride mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz. Onun batıda örnekleri var. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var. Mazlumların yanında yer almak var. Zalimlerle beraber olmak yok. O mazlumların yanındayız.

"TEL RIFAT'I DA KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridorunu Akdeniz'e bağlama çabasını kestik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız. Münbiç konusunda bize verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Amerika'nın bir anca önce Münbiç'in denetimini bölgenin gerçek sahibine devretmesi lazım. Terör örgütü buradan çıkartılmazsa o zaman bu işi biz yapmak mecburiyetinde kalırız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar