YSK yayın yasağı saat kaçta kalkacak?

17.00’da oy verme işleminin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar seçim sonuçlarına kitlendi. Sonuçların açıklanması için YSK’nın yayın yasağının kalkması bekleniyor. Peki ya YSK yayın yasağı saat kaçta kalkacak?

YSK yayın yasağı saat kaçta kalkacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
24 Haziran 2018 Pazar 18:10

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi saat 17.00 itibarı ile bitti. Şimdi ise merak edilen sonuçların açıklanması.  YSK’nın seçim yasağının sonlanmasının ardından 24 Haziran seçim sonuçları ekranlarda ve diğer medya yayın organlarında açıklanacak. YSK seçim yasakları saat kaçta kalkacak?

YSK yayın yasağı saat kaçta kalkacak?

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Seçim günü bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. 

Diğer seçim yasakları

-Pazar günü saat 6.00'dan 24.00'a kadar alkol satışı yasak.

-Emniyet ve asayişi korumak görevi olanlar dışında köy, kasaba ve şehirlerde silah taşınması yasak.

-Oy verme günü oy verme süresi boyunca kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

-Eğlence görevi gören lokantalarda ise sadece yemek verilebilecek.

-Seçim yasaklarına ve kurallarına uyulması şartı ile saat 18.00'dan sonra alkolsüz düğün yapılabilecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar