Vali yardımcısının odasına ayakkabılarını çıkartıp girdi

Kömür yardımı istemek için gittiği Vali Yardımcısının odasına 'halı kirlenmesin' diye ayakkabılarını çıkaran 82 yaşındaki Hüsne Keser sosyal medyada gündem oldu

Vali yardımcısının odasına ayakkabılarını çıkartıp girdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
15 Kasım 2017 Çarşamba 16:31

Kırıkkale'de, Vali Yardımcısının odasına 'halı kirlenmesin' diye ayakkabılarını çıkaran Hüsne Keser'in fotoğrafı dikkat çekti. 82 yaşındaki Hüsne Keser, kömür yardımı talebini iletmek için  Vali Yardımcısı Ayhan Özkan'ın makamında, 'halı kirlenmesin' diye ayakkabılarını odaya girişte bıraktı. 

Hüsne Keser, kışın evinde yakacak olarak kullanmak için kömür yardımı talebini iletmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan sorumlu Vali Yarıdmcısı Ayhan Özkan'ın makamına gitti. Odaya giren Hüsne Keser, ortada bulunan halının kirlenmemesi için ayakkabılarını çıkarmak istedi. 

VALİ YARDIMCISININ ISRARINA RAĞMEN AYAKKABILARINI ODANIN GİRİŞİNDE ÇIKARIP ODAYA ÖYLE GİRDİ

Keser, Vali Yardımcısı Özkan'ın ısrarlarına rağmen ayakkabılarını odanın girişinde çıkarıp, çoraplarıyla halıya basarak koltuğa oturdu. Vali Yardımcısı Özkan, kömür yardımı talebinde bulunan Hüsne Keser'e, yardımcı olacakları sözünü verdi. Keser, ardından ayakkabılarını tekrar giyip odadan çıkarak evine gitti.

"TEMİZ HALIYA BASMAYA KIYAMAM"

Vali Yardımcısı Özkan, Hüsne Keser'in ayakkabılarının altı temiz olmasına ve ısrarla çıkarmamasını söylemesine rağmen çoraplarıyla halıya bastığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Yerde halıyı görünce, 'Temiz halıya basmaya kıyamam' diyerek ayakkabısını çıkardı. Benim ısrarım üzerine de, 'Bu bizim görgümüzdür, atalarımızdan gelen bir olaydır' dedi. 'Temiz yerlere ayakkabı çıkarılarak girilir' dedi. Çıkarmaması için ısrar etmeme ve ayakkabısı temiz olmasına rağmen çıkardı. Düşüncesi ve nezaketi nedeniyle biz de kendisine teşekkür ettik. Kömür için de kendisine yardımcı olacağız."

Soma kazasında yaralı madenci cizmelerini çıkartıp ambulansa binmek istemişti

Soma kazasından yaralı kurtulan Murat Yalçın o anları şu cümlelerle ifade etmişti, "Ekipler bizi kurtardı, ambulansa bindiğimde ise o kadar insan can derdiyken bulundum yeri kirletmemek nasıl aklıma geldi bilmiyorum. Ama biz Anadolu insanı olarak zaten temizliğe, Müslümanlığın verdiği inançla zaten bağlıyız. Yattığım yere benden sonra gelebilecek arkadaşlarımı da düşündüm. Çizmeleri daha sonra çıkardım ama yılda bir kez verdikleri o çizmeleri daha sonra bulamadım."

Bankaya çamurlu ayakkabıları çıkartıp girdi

Ruhiye Güngör bankaya girerken çamurlu ayakkabılarını çıkartma nedenini şu cümlelerle ifade etmişti,  "Kimse bana bir şey söylemedi. Kimse de ayakkabıyı çıkardığımı görmedi. Saat geliyor diye hemen içeri girdim. Orada birileri kameraya çekmiş. Benim evim, aylığım var. Ayakkabıyı çamur olduğu için çıkardım. 'Çamurlu ayakkabıyla bankaya girilmez' diye çıkardım. Çoraplarımla girdim."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar