Üsküdar Belediyesi 'cami yıkımı' için ne dedi?

Bu sabah saat 04.30 sıralarında Üsküdar Belediyesi, Kirazlıtepe'de bulunan Esentepe Camii'ni yıktı. Cami yıkımı hakkında belediye azonceoldu.com ekiplerine açıklama yaptı.

Üsküdar Belediyesi 'cami yıkımı' için ne dedi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
4 Ekim 2018 Perşembe 12:18

Üsküdar Belediyesi, Kirazlıtepe’de bulunan Esentepe Camii’ni bu sabah yıktı. Yıkım sırasında tepki gösteren vatandaşlara tazyikli su sıkıldığı, bazı kişilerinde gözaltına alındığı iddia edildi.

Belediye açıklama yaptı

Üsküdar Belediyesi azonceldu.com ekiplerine konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kirazlıtepe’de bir kentsel dönüşüm var. Bu yıkım, camiye özel bir durum değil. Üsküdar Belediyesi olarak 59 camiyi yıkıp yeniden yaptık. Bu camimiz de aynı şekilde depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkıldı ve yerine yenisi yapılacak; 59 camide yaptığımız gibi. Olayın gece saatlerinde olmasının nedeni halk bu durumu kabul etmek  istemediği için “kentsel dönüşüm için yapıyorlar ama yerine yenisini yapmayacaklar” gibi düşündüklerinden  gündüz saatleri içerisinde problem çıktı.

“Depreme dayanıksız”

İnsanların zarar görmemesi adına böyle bir yola başvurduk. Cami gerçekten depreme dayanıksız.  Biz 4 yıldır depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 59 camiyi yıkıp yeniden yaptık. Bunun haricinde sıfırdan yaptığımız camiler de var. Orada yaşanan olaylarda ise; sadece belediyenin değil İBB’nin de güvenlik kuvvetleri var. Durum bizim kontrolümüz altında gelişen bir durum değil. Biz sadece caminin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yıkılmamasından mesulüz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar