Sarraf davasının tarihi belli oldu

Rıza Sarraf davası, Mehmet Hakan Atilla davası olarak değişti. Dava bugün görülecek.

Sarraf davasının tarihi belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
28 Kasım 2017 Salı 07:35

Rıza Sarraf davası, Mehmet Hakan Atilla davası olarak değişti. 82 jüri adayından 12’si seçildi. Dava bugün Türkiye saati ile 17.15’te görülecek.

ABD’de yargılanan Rıza Sarraf davası Mehmet Hakan Atilla davası olarak değişti. Jüri seçimi yapılan dünkü oturuma sanık eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve avukatları katıldı. Rıza Sarraf duruşmada yoktu. Yargıç Richard Berman, 82 jüri adayına hitaben yaptığı konuşmada dava ile ilgili bilgi verirken; “Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır” dedi. Berman, usul gereği jüri adaylarına hitaben konuşmasında “Sizler mahkemede sunulan delillere bakarak neyin gerçek olduğuna karar vereceksiniz, biz ise yasalara bakacağız. Bunu yapamayacak olan varsa şimdiden söylesin” çağrısı yaptı.

Yargıç Berman’ın bu açıklaması; ABD bankacılık sistemini dolandırmak, kara para aklamak, İran ambargosunu delmekle suçlanan Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığı ve anlaşmaya vardığı iddialarını güçlendirdi.

ATİLLA’YA 6 AYRI SUÇLAMA

Berman, Atilla’ya 6 suçlamayı okudu:

- ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için örgüt kurma

- Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (IEEPA) delmek için örgüt kurma

- Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma

- Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için örgüt kurma

- Karapara aklama

- Karapara aklamak için örgüt kurma

Duruşmaların 3-4 hafta sürebileceğini belirten Berman, 25 Aralık Noel gününe kadar duruşmanın bitmemesi durumunda 3 Ocak’tan sonra devam edileceğini kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar