Polis okulları nerelerde var? 2018 polis okulları listesi

Son yıllarda polis okullarının sayısı azalmaya başladı. Peki ya Polis Meslek Yüksek Okulları nerelerde var? İşte 2018 polis okulları listesi..

Polis okulları nerelerde var? 2018 polis okulları listesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
9 Ekim 2018 Salı 08:00

Geçmişte sayıca fazla olan polis okulları günümüzde sayısı oldukça az. Daha 3-4 yıl öncesine kadar 29 polis okulu bulunurken şimdilerde bu sayısı yetersiz. Durum böyle olunca da çoğu kişinin polis olma hayalleri suya düşüyor. Peki ya ülkemizde  Polis Meslek Yüksek Okulları hangi illerde?

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.

Ülkemizde bulanan Polis Meslek Yüksek okullarının bulunduğu iller şu şekilde listelenmiştir.

PMYO Bulunan İller (Güncel 2018)

İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu

Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu (İZMİR)

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (ADANA)

Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu

PMYO 2018 yılından önce faaliyet gösteren polis noktaları:

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu
Aydın Polis Meslek Yüksekokulu
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu
Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu
Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu
Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu
Elazığ Zülfü AĞAR Polis Meslek Yüksekokulu
Elmadağ Polis Meslek Yüksekokulu
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu
Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu
Hatay Polis Meslek Yüksekokulu
İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu
İstanbul Şükrü BALCI Polis Meslek Yüksekokulu
Rüştü ÜNSAL Polis Meslek Yüksekokulu (İzmir)
Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu
Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu
Kemal SERHADLI Polis Meslek Yüksekokulu
Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu
Malatya Polis Meslek Yüksekokulu
Niğde Polis Meslek Yüksekokulu
Rize Polis Meslek Yüksekokulu
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu
Siirt Polis Meslek Yüksekokulu
Yozgat Polis Meslek Yüksekokul

23. Dönem POMEM Alım Tarihleri Ne Zaman?

23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ön başvuruları başladı. 1-14 Ekim 2018 tarihlerinde Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden gerçekleştirilecek başvuruların sonucu, alınacak polis memuru adaylarının, 7 bin 200'ü erkek, 800'ü kadın lisans mezunu öğrencilerden, bin 800'ü erkek, 200'ü kadın ön lisans mezunu öğrencilerden oluşacak. Söz konusu ilana Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarında eğitim görmüş adaylar da başvuru yapabilecek. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar, Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

POMEM Başvuru Şartları Neler?

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak şartları aranacak.

2018 Polis Özel Harekat (PÖH) Alım Başvuru Şartları

Son günlerde sosyal medya üzerinde dolaşan iddialara bakıldığında POMEM ile PÖH alımı yapılmayacağı iddiaları ağırlık basıyor. Sosyal medya paltformları olan Facebook ve Twitter üzerinde birbiri ile etkileşim içerisinde olanların gündeme getirdiği iddialara göre PÖH alımları teşkilat içerisinden gönüllülük esasına uygun olarak alınacak ve PÖH alım ilanı da teşkilat içinden karşılanması için yayımlanacağı iddia ediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Büyük Milet Meclisinde yaptığı bir icraat konuşmasında PÖH alımlarından kadın adaylar için de kontenjan ayrılacağını açıklamıştı. 100 Günlük İcraat Planı içerisinde birçok askeri ve emniyet personeli alımı yapılacağı hatta bekçi alımlarına varıncaya kadar alım planı yer alırken PÖH alımı ile ilgili bir detay bulunmuyordu. PÖH alımı için hala umudunu yitirmeyen adaylar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelecek açıklamayı bekliyorlar.

Geçtiğimiz yıl KPSS şartsız, lise mezunu ve askerlik şartsız şekilde yapılan PÖH alımlarının yeni dönemde de aynı başvuru şartları ile yapılması beklenmektedir. Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

PÖH Yaş Şartı Kaçtır?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

Polis Meslek Yüksekokulları Başvuru Şartları Neler?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,00) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2018) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1993 – 01 Ekim 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

masal En beğenilen yorum
ben 15 yaşındayım polis lisesine gidebilirmiyim
özcan
polis lisesi varmı
aysun
Ben kucuklukten beri polis olmak istoyorum yasim 15-16 insallah polis olurum
Servet
Üniversite mi okumak Taha kolay yoksa polis okula gitmekmi
yasemin
Polis olmayı çok istiyorum inşallah allah ın izniyle olurum.Ankara da neden polis akademisi görünmüyor