POMEM intibak eğitimi nedir? 2018 POMEM intibak eğitimi ne zaman başlıyor?

21.dönem POMEM sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2018 POMEM intibak eğitimlerinin ne zaman başlayacağı merak edilmeye başladı.

POMEM intibak eğitimi nedir? 2018 POMEM intibak eğitimi ne zaman başlıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
26 Şubat 2018 Pazartesi 10:52

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 21.dönemde 13.polis alımını gerçekleştireceği POMEM mülakat sınavları 29 Ocak-10 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlendi. POMEM sınav sonuçları, 21. dönem Polis Akademisi mülakat sınav sonuçları 25 Şubat 2018'de açıklandı.

POMEM SONUÇ SORGULAMA

Polis meslek eğitim merkezlerini kazanan adaylara yapılan duyurularda şu tarihler arasında intibak eğitiminin olacağı duyurulur. Peki bu intibak eğitimi nedir,polis meslek eğitim merkezini kazanan adaylar intibak eğitimlerinde ne yapacaklar, intibak eğitimini geçemeyen adaylara neler olacak tüm bunları bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

POMEM Nedir?

Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM); Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. İstanbul (Arnavutköy),Mersin, Karabük,Bilecik,Karabük,Çankırı,Amasya (Merzifon),Bursa,Diyarbakır,Erzincan,Kırşehir,Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 12 okulda eğitim vermektedir.

POMEM İntibak Eğitimi Nedir?

Polis meslek eğitim merkezinde intibak eğitimi denilince aklımıza neler gelmeli kısaca ondan bahsedelim. Polis meslek eğitim merkezinde intibak eğitimi okula alışmak amaçlı yapılan bir kısa eğitime verilen isimdir. İntibak eğitiminde adaylar küçük eğitimlere tabi tutulurlar.

POMEM İntibak Eğitimi Kaç Gün Sürer?

Polis meslek eğitim merkezi intibak süresi kazanan adayların sürekli kafasındaki sorudur. Polis meslek eğitim merkezi sınavlarını başarıyla geçen adaylar polis meslek eğitim merkezi öğrenci adayı olma hakkını kazanırlar. Aday olan öğrenciler yaklaşık 10 gün intibak eğitimine tabi tutularak geçici kayıtları yapılır.

POMEM İntibak Eğitiminde Neler Yapılır?

Bir çok polis meslek eğitim merkezini kazanan aday hemen intibakta neler yapılacağını elenme olup olmayacağını sormaktadırlar. Polis meslek eğitim merkezi intibak eğitiminde 10 günlük süreçte okula alışma ve adayların sağlık raporlarının alınması yapılmaktadır. Bu süreç içerisinde okulda küçük çapta sağ dön, sola dön, sıra açılma gibi eğitimler verilerek adayların polislik mesleğine alışmaları sağlanır. Genellikle intibak eğitiminde izin olayı olmuyor veya tek gün izin verilebiliyor. İntibak eğitiminde elenme konusuna gelecek olursak kurallara uyulduğu sürece ve sağlık raporunda sorun olmadığı sürece elenme durumu olmamaktadır.

POMEM İntibak Eğitimi Bitince Ne Yapılır?

Polis meslek eğitim merkezi intibak eğitimini bitiren adaylar evlerine gönderilerek yüklenme senedini noterden onaylatıp sonra belirlenen tarihlerde polis meslek eğitim merkezlerine dönerler. Polis meslek eğitim merkezine dönen adayların asıl kayıtları yapılarak eğitim öğretim dönemi başlar.

2018 POMEM İntibak Eğitimi Ne Zaman Başlıyor?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan sınav sonuçları açıklandı.Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitime alınacak polis memuru adayları sayısına göre sınavda başarılı olan lisans mezunu 7.218 erkek, 1.000 kadın, önlisans mezunu 1.800 erkek, 200 kadın olmak üzere toplam 10.218 asıl aday belirlendi. Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. 

Adaylar, sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün https://www.egm.gov.tr internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecekler. Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı POMEM Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacak.

21. Dönem POMEM sınav sürecinde başarılı olan adayların intibak intibak eğitimleri, 04 Mart 2018 tarihinde başlayacak ve adayların planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde yapılacaktır. POMEM Müdürlüklerine planlaması yapılan adayların 04 Mart 2018 günü saat: 17.00’ye kadar planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde geçici kayıtlarını yaptırmak üzere hazır bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihte kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır.

Adaylar intibak eğitimi süresince yatılı olarak POMEM Müdürlüklerinde kalacaklarından ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Yeteri kadar kıyafet, kravat, kumaş pantolon, gömlek, eşofman takımı, spor ayakkabısı, tıraş malzemesi vb.) Adaylara intibak eğitimi süresi içerisinde, yerleştirildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünce okulun bulunduğu ilin Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu aldırılacaktır. Sağlık kurulu raporu aldırma esnasında adaylardan ücret alınmayacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar