Nesli tükenmekte olan 2 metre uzunluğundaki yılanı öldürdü

Trabzon’da evinin bahçesine giren 2 metre uzunluğundaki yılanı öldürdü.

Nesli tükenmekte olan 2 metre uzunluğundaki yılanı öldürdü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
27 Haziran 2018 Çarşamba 15:41

Trabzon Köprübaşı ilçesinde Ramazan Sancak isimli vatandaş koyunlarını otlatmaya götürdü. Bu sırada evini bahçesinde 2 metre uzunluğunda bir yılan fark etti.  Sancak sopayla vurarak yılanı öldürdü. Sancak yılanı gördüğü zaman korktuğunu belirterek, “Koyunlarımı otlatmaya götürüyordum. İlk kez böyle büyük bir yılan gördüm. Onu sopayla öldürdüm. Çevrede yılan yumurtaları bulmuştuk. Bu nedenle çevrede yılanlar olmasından endişe ediyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri çevrede 40 yılan yumurtası bulduklarını söyledi.

DÜNYANIN ZEHİRLİ YILANLARINA BİRİ

 Yılanın dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan engerek türünün Doğu Karadeniz’deki tek endemik çeşidi. 'Hopa engereği' (Vipera kaznakovi) olduğu belirlendi. Türkiye'de, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan ve 'Kafkas engereği' diye de bilinen Hopa engereğinin nesli, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü, 2 yıl önce başlattığı çalışma ile bölgedeki yayılışı, yayıldığı alanlardaki popülasyonu, türe yönelik mevcut tehditlerin tespiti ve tehdit altında olduğu yaşam alanlarının korunması tedbirleri uyguladığı Hopa engereği için bulunduğu bölgedeki habitatın korunmasını kararlaştırdı.

Müdürlük, 'Hopa engereği' için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

eeee En beğenilen yorum
napıcaktı beslicekmiydi