MHP affa neden ihtiyaç duydu?

Habertürk ekranlarına telefonla bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız af teklifinin detaylarını anlattı.

MHP affa neden ihtiyaç duydu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
26 Eylül 2018 Çarşamba 22:09

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "12 Mayıs’ta sayın genel başkanımızı bir açıklama yaptı. Kaderi değiştirmek mümkün değildir ama kader mahkumlarının elinden tutup onları zindanlardan çıkartabiliriz. Bu af ya da ceza indirimi konuşmaları 12 Mayıs tarihinde başladı. Bizde teklifimizi hazırlarken 12 mayıs 2018 tarihi dahil olmak üzeri bu tarihten önce işlenen suçlar dedik. Kanunda ayrı tutulacak suçları da tek tek sıraladık. Bu teklif tabi tutulan cezalardan bir defaya mahsus 5 yıl indirim yapılır. Bu indirim de şartlıdır. 5 yıl indirimden yararlanmış bir suçlu tahliye tarihine kadar suç işlerse indirim geri alınır. Bazı insanlar bunun özel şartla tahliye olarak yorumladı." açıklamasında bulundu.

Af hangi suçları kapsıyor?

Af hangi suçları kapsıyor sorusuna Yıldız şu yanıtı verdi: Bizim bu kanun teklifini vermemizin nedeni madde madde sıralayayım. 1923’de Cumhuriyet tarihimizin kuruluşu var ve çok partili döneme geçiyoruz. Dünyanın her yerinde yönetim reformundan sonra genel bir barışma gerektirir. Ekonomimizdeki bazı sorunlar, sağlıksız kentleşme bütün bunlar suç ve suçlunun artmasına neden oldu. Suç ve suçluyu devlet hayatından çıkarmış hiçbir devlet de yoktur. Ancak tolere edilebilir. Hiçbir suçun işlenmediği herhangi bir devlet de yok. FETÖ mensubu hakim ve savcılar 2016 yılına kadar hukukta çok derin yaralar açtılar. Kamuoyunun çok yakından bildiği davalar var Ergenekon, Balyoz gibi davalar. Bu insanlar çok göz önünde olduğu için bir takım mağduriyetler giderildi. FETÖ/PDY siyasi ekonomik  rakip olarak gördüğü insanlara ciddi zararlar verdi. Ergenekon da bunlar biridir. Yeniden yargılayarak bu hukuksuzlukların önüne geçmemiz mümkün değil. Mağduriyetleri ne kadar giderebilirsek o kadar iyi. Yanlış bilgiler veriliyor.

"Cezaevinde 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi kalıyor"

Feti Yıldız açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Cezaevinde 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi kalıyor. Kapasitenin çok üstünde tutuklu var. Tutuklu dediğin kişi devlete emanet edilmiştir. Özgürlüğü alınmış ama insanlığı devam ediyor. Bu insan hakları ihlalleri başımıza Avrupa’da çok çoraplar örüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız teklif gelsin bakarız dedi. Bu af ya da ceza indirimi bir kere söylendikten sonra zaruri hale gelir. Bana aylardır binlerce mektup geliyor afla ilgili. Bu toplumsal yara. Buna bir çözüm bulacağız.  Bu istisnaların içinde uyuşturucu yok. Bizim af söylemimizde uyuşturucu yok. Bunları salıverelim tekrar okulun önünde uyuşturucu satsın diye bir söylemimiz olabilir mi? Yok öyle bir şey yok! Biz bu kararı genel başkanımızın talimatıyla aldık.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar