Af teklifine CHP'den ilk değerlendirme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, MHP'nin TBMM Başkanlığına sunduğu Bazı suçların ceza sürelerinde indirim teklifine ilişkin komisyon oluşturacaklarını belirterek, "Komisyon konuyu değerlendirecek. CHP ondan sonra bir görüş oluşturacak." dedi.

Af teklifine CHP'den ilk değerlendirme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
24 Eylül 2018 Pazartesi 16:04

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamayı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın yurt dışında bulunması nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptı.

"MHP'nin af tasarısının" sorulması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Öncelikle affın içeriğini görmek lazım. Ondan daha önce bu af teklifini MHP yapıyor. MHP, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı. Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı bu af teklifiyle ilgili ne düşünüyor önce ona bakmak lazım. İkincisi, af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar ve o komisyon af teklifinin içeriğiyle ilgili konuyu detaylı bir şekilde değerlendirecek. CHP ondan sonra bir görüş oluşturacak." dedi.

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir trilyona yakın tazminat ödedi. Bu ödeme parti kasasından mı yapıldı?" sorusu üzerine Salıcı, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde TBMM'ye kendi mal beyanında bulunacak. Mal beyanında bulunduğunda, o paranın nereden ödendiğini görmüş olacaksınız." diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turan En beğenilen yorum
aslın da chp hangi konu da net bir cevap verdi ki..çünkü konulara vakıf değiller...