Aref'i kobra soktu... Panzehir Mısır’da 

Televizyonda yaptığı sihirbazlık gösterileriyle tanınan Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu. Antalya İl Sağlık Müdürü, Aref'in sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Aref'i  kobra soktu... Panzehir Mısır’da 
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:41

Türkiye’nin, Acun Ilıcalı’nın programlarında yaptığı sihirbazlık gösterileriyle tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafour’ı, Antalya’da kobra yılanı soktu.

Panzehir Mısır’da 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, sağ kolunun bileğe yakın kısmından ısırılan Aref’in sağlığına kavuşması, Mısır’da bulunan panzehirin iğneyle 8-12 saat içinde alınmasına bağlı.

Ancak Mısır’ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Aref için zamanla yarışılırken elçilik yetkilileri saat 09.00’dan sonra işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Birkaç saat içerisinde iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirleneceği ve hayatını kaybedebileceği öğrenildi.

Antalya’daki bir hastanede müşahede altında tutulan Aref’in asistanı yanından ayrılmıyor.

Sık sık “Bir kaç saatim var. Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?” dediği öğrenilen Aref’in durumuyla ilgili ‘acil’ kayıtlı rapor düzenledi. Aref, vize alındığı takdirde Mısır’a bu raporla gidecek.

Bu arada Kahire Büyükelçiliğimiz de Aref için harekete geçti.

Mısır’da, Türkiye saati ile 10:00’da başlayan mesai nedeniyle Aref’in ekibinin yılan sokması konusunda tecrübeli olan, yakın mesafedeki vizesiz olan ülkeleri araştırdığı öğrenildi.

Zehrin etkisi henüz tam olarak etkisini göstermese de Aref'in ifadesine göre vücutta uyuşmalar başlamış duruma…

Apron Jet Havacılık’tan kiralanan uçak Antalya hava alanında hazır olarak bekliyor. Havacılık şirketi yetkilileri, gece saat 01.30 den beri Aref'e Mısır vizesi alabilmek için gerek Türkiye'de gerekse Mısır'da tüm birimlerle temasa geçerek adeta zamanla yarışırcasına bütün imkanları zorluyorlar.

Aref'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Aref Ghafour'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Ghafouri'nin sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiğini belirten Dr. Hülür, yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin de inmeye başladığını söyledi. Ghafouri'nin sağlık değerlerinde anormallik görülmediğini, tedaviyle ilgili her türlü girişimin yapıldığını kaydeden Dr. Hülür; ısırmanın 'ikinci evre yılan sokması' olarak değerlendirildiğini, sokulan bölgede 'lokal zehirlenme' olduğunu ve bütün vücuda yayıldığını düşünmediklerini dile getirdi. Panzehrin bulunup, Türkiye'ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü kaydeden Dr. Hülür, yardımcılarından birinin de hastanede gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Dr. Ünal Hülür, Aref Ghafouri'nin sağlık durumuyla ilgili detaylı açıklanın gün içinde yapılacağını bildirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar