Genel af için o tarih konuşuluyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusu kamuoyunda tartışma yaratmıştı. MHP’nin istediği gibi bir af düzenlemesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 2023’ün beklendiğini iddia edildi.

Genel af için o tarih konuşuluyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Ekim 2018 Cuma 10:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli af düzenlemesini gündeme getirmişti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde en son yaptığı görüşmede yerel seçimde ittifakla birlikte af konusunun da konuşulduğu öne sürüldü.

“2023 beklenecek”

Af düzenlemesi konusunda kulislerde “MHP’nin istediği şekilde bir af için Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 2023 beklenecek” iddiası konuşuluyor.

 Milliyet’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim” açıklamasının ardından AK Parti’li hukukçular ve Adalet Bakanlığı’nın doğrudan af niteliği taşımayacak, böylece TBMM’de nitelikli çoğunluk gerektirmeyecek şekilde bazı suçlarda ceza infaz oranlarının indirilmesi ve denetimli serbestlik süresinin artırılması gibi formüller üzerinde durduğu da belirtiliyor.

“Devlet affedemez”

Parti kurmayları bu konuda iki farklı görüşü savunduğu ileri sürüldü. Bir grup, Erdoğan’ın, “Kişilere karşı işlenen suçları devlet affedemez” vurgusuna dikkat çekerek, “AK Parti iktidarda olduğu sürece Cumhurbaşkanımızın ve partimizin bu ilkesel tutumuna aykırı bir af yasası bu Meclis’ten geçmez” tezini savunurken, diğer grup Türkiye’nin geçmiş af tarihine dikkati çekiyor.

Parti kurmayları bu konuda iki farklı görüşü savunuyor. Bir grup, Erdoğan’ın, “kişilere karşı işlenen suçları devlet affedemez” vurgusuna dikkat çekerek, “AK Parti iktidarda olduğu sürece Cumhurbaşkanımızın ve partimizin bu ilkesel tutumuna aykırı bir af yasası bu Meclis’ten geçmez” tezini savunurken, diğer grup Türkiye’nin geçmiş af tarihine dikkat çektiği iddia edildi.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar