MHP’li Yalçın: Maksat kader mahkumlarını topluma kazandırmak

Af teklifi hakkında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Şüphesiz MHP'nin maksadı, bir genel af çıkarmak değildir. Kader mahkumlarının topluma kazandırılması hedeflenmektedir" dedi.

MHP’li Yalçın: Maksat kader mahkumlarını topluma kazandırmak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
4 Ekim 2018 Perşembe 14:50

Gündemde çok tartışılan konulardan biri olan MHP’nin af teklifi hakkında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklamalarda bulundu.

MHP'nin, iktidar partisi olmasa da politik duruşunun ve fikriyatının gereğini yerine getirdiğini, Türkiye'nin çıkarlarını düşündüğünü ve halkın ihtiyaçlarını samimiyetle dikkate aldığını belirten Yalçın, şunları söyledi:

"Partimizin son dönemdeki büyük fedakârlıklarına ve saygı duyulması gereken hassasiyetlerine rağmen haksız yere eleştirilmesinin arkasında samimiyet, iyi niyet aramayız. Öncelikle altını çizmeliyiz ki MHP'ye bazı çevrelerce isnat edilen cebir, yani zorlama; ittifakın doğasına aykırıdır. İttifakta; uzlaşma, anlaşma, rıza ve iradi bir kabul söz konusudur. Önceki açıklamalarımızda da altını çizdiğimiz üzere, yerel dinamikleri dikkate alan ittifak çabalarımızın sandığa yansımasını daha çok seçmenin tercihine bağlı kılan bir hususta nasıl icbar, zorlama olabilir?

Ayrıca af meselesinin Cumhur İttifakı üzerinden değerlendirilmesi çok yanlıştır. Bu konunun kategorik olarak tartışılması; sağduyu, izan, insaf ve empati ölçülerinde analiz edilmesi gereklidir. 160 binden fazla kişiyi ve bunların ailelerini ilgilendiren bir yasa teklifinin hukuki, sosyal ve insani taraflarını tartışmak dururken, meselenin şeytani bir bakış açısıyla değerlendirilmesini sağlıklı bulmuyoruz. 'Yasada bilhassa teknik hata yapılacak. AYM eşitlik ilkesi gereği yasayı genişletecek. FETÖ ve Adnancılar çıkarılacak. MHP ve AKP, biz yapmadık AYM yaptı diyecek. Tezgâh bu!' türünden saçma sapan iddiaları, kara mizahtan farksız buluyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar