Az Önce! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Af' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakim ve savcı kura çekiminde konuştu.

Az Önce! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Af' açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
16 Ekim 2018 Salı 14:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mahkemelerde dosya yığılmalarını önüne geçtik. Bakanlık personel sayısını artırarak mahkemelerin çalışmalarını kolaylaştırdık. Adaletin hızlanmasını sağladık. Adalet teşkilatımız FETÖ'nün hedef aldığı kurumların başında geliyor. 15 Temmuz'da yargı içindeki terör örgütü mensuplarının çok önemli rolü olduk. FETÖ'yü adalet teşkilatındaki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Daha var, bunlar virüs, temizleyeceğiz. Tüm dünyaya göğsümüzü gererek Türkiye'nin demokrasi destanını anlatabiliyorsak, bunu hakim ve savcılarımızın 15 Temmuz'da gösterdiği dirayete borçluyuz." şeklinde konuştu.

"Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı"

Hakim ve savcılarımızın gayretleriyle yargı her zamankinden daha güçlü hale geldi diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Davalar daha kısa sürede sonuçlandırılıyor. Milletimizin güveni giderek artıyor. Bağlılığı devlete olmayacak, milletine hizmet için çalışmayacak hiç kimseye o çatı altında yer yoktur. 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubat ve FETÖ gibi örnekler dururken, yargının bir yere irtibatlanmasına göz yumamayız.  Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı. Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, güç, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce özlü söz var. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz." vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Af' çıkışı

MHP'nin af teklifiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Arkadaşlarıma af tartışmasıyla uğramak yerine içeriği maşeri vicdana uygun çalışma yapmalarını istedim. Hakim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir. 

Terör örgütlerinin cirit attığı Suriye'den ülkemize yönelik tehditler görmezden gelindi. ABD yönetiminin ülkemize yönelik tutumları da aleni bir adaletsizlik örneğidir. Bir terör örgütünün elebaşı ve mensuplarını korumakla kalmayıp, başka terör örgütünü de güçlendiriyor. Daha başka ülkeler de var. Biz küresel adalet çağrımızı dile getiriyoruz. BM'de Dünya 5'ten büyüktür diyerek insanlığın sesi olduk. Suriye krizinin insani yükünü Türkiye üzerine yıkanlar burada da bir adaletsizlik örneği sergiliyorlar. Bu çarpıklık sürdürülebilir değil. Biz kendimizle birlikte mazlum ve mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz. Bölgesel ve küresel değişimin ayak sesleri görmezden gelinmeyecek kadar güçlenmiştir. Türkiye bu süreçten alnının akıyla çıkacak. 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar