Hakkari'de bir uzman çavuş şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesi yakınına çığ düşmesi sonucu 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 teğmen ise yaralandı.

Hakkari'de bir uzman çavuş şehit oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
30 Aralık 2018 Pazar 10:02

Olay, Şemdinli ilçesine bağlı Mirgesav Üs Bölgesi yakınlarında öğle saatlerinde meydana geldi. Üs bölgesinde görev yapan 5 asker, yakında bulunan su deposunu kontrol etmeye gitti. 

Yaralı teğmenin tedavisi sürüyor

Bu sırada çığ düştü. Askerlerden 2'si çığ altında kalırken, diğerleri son anda kurtuldu. Kurtarma ekipleri, 2 askeri yaralı olarak çığ altından çıkardı. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden Uzman Çavuş Salih Dinç, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu, yaralı teğmenin ise tedavisi sürüyor.

Şehit Uzman Çavuş törenle memleketine uğurlandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu Giresun’un Dereli ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Salih Dinç şehit oldu. Şehidin acı haberi ise askeri yetkililerce memleketi Dereli ilçesindeki ailesine verildi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü Masura Yaylası bölgesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Salih Dinç (26) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar