Ersoy Dede: Erdoğan’ın prompter’a bağımlı olduğu palavrası

Yazar Ersoy Dede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prompter olmadan konuşamadığı iddiası hakkında bir yazı kaleme aldı.

Ersoy Dede: Erdoğan’ın prompter’a bağımlı olduğu palavrası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
6 Haziran 2018 Çarşamba 16:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında sözlerini birden yarıda kesmişti. Bu durum sonrasında ise CHP’nin adayı Muharrrem İnce, Erdoğan’ın prompter olmadan konuşamadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya’da düzenlediği mitingde İnce’nin iddialarına şu sözlerle yanıt verdi:

“Prompteri unutmuşum, ben prompteri falan unutmadım. Ben prompterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. dedim. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlar ülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil.”

 “ERDOĞAN’IN PROMPTER’A BAĞIMLI OLDUĞU PALAVRASI”

Yazar Ersoy Dede, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk siyasi tarihinin gelmiş geçmiş en kuvvetli hatibi olduğunu belirtti.

Ersoy Dede’nin yazısı şöyle:

“Bakın siyasi liderlik vasfından, devlet adamlığından ya da diğer başkaca özelliklerinden söz etmiyorum. Konumuz ‘hitabet’ olduğu için, o yönünü anlatıyorum.. Ezberinde onlarca şairden yüzlerce şiir vardır.. Günün gündemine göre tamamen irticalen uygun mısralar bir anda dökülüverir dudaklarından.. Kimi zaman Necip Fazıl kimi zaman Nazım Hikmet.. Gençliğinden beri her kalabalığın önünde kürsüye o çıkar.. Bir bakmışsın gençlik buluşmalarında kitleleri coşturmuş sözleriyle, bir bakmışsın meydan okumuş bozuk düzene.. Birleşmiş Milletler kürsüsünde, “Dünya 5’ten büyüktür” derken de Mynmar’da ölen çocuklar için ağlarken de, evvelden hazırlanmış konuşma metinlerini terk ettiğini, içinden geldiği gibi, gönlünden geçtiği gibi konuştuğunu Erdoğan siyasetini takip edenler bilecektir.. Şimdi böyle bir adamın, prompter’ı bozulduğu için, konuşmasına devam edemediğini söyleyen ahmaklar çıkmış ortaya.. Özür dilerim ama sadece son 15 yıldır günde 3 saat spontane konuşan bir hatip için,‘prompter çöktü konuşmasını yarıda kesti’ diyen biri, ancak ‘ahmak’ olabilir, eğer kötü niyetli değilse.. Erdoğan’a atacak başka bir iftira bulamadılarsa demek..”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

M.TİRYAKİ En beğenilen yorum
SEVGİLİ VATANDAŞ KOMUTANIN RÜTBESİNİ SÖKECEĞİNİ NE PROMTER DEN KONUŞSUN EN AZINDAN KONUŞMASINI BİLİYOR BAZILARI ÖNÜNDEKİ YAZIYI OKUYAMIYOR