E Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır?

E Devlet uygulamasından milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir sorgulama daha. E Devlet üzerinden borç ve alacak sorgulaması yapabilirsiniz.

E Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Mart 2018 Salı 14:55

Son günlerde birçok değişik ve faydalı sorgulama ile popüler hale gelen E Devlet üzerinden borç ve alacak sorgulama işlemi de yapılabiliyor. Gerekli bilgileri sisteme girdikten sonra borcunuzun ya da alacağınızın olup olmadığını tek tıkla öğrenebiliyorsunuz. İşte E Devlet borç ve sorgulama işleminin detayları..

E Devlet sisteminde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir sorgulama ekranının daha olduğu ortaya çıktı. Telefon, internet ve TV abonelikleri ile ilgili geçmiş yıllara ait borcun yanı sıra yapılan fazla ve hatalı ödemelerden kaynaklı ortaya çıkan alacaklar da görülebiliyor. Alacak çıkması halinde ise paylaşılan hesap numarasına 15 gün içinde söz konusu ödeme gerçekleştiriliyor. E Devlet üzerinden "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında 22/09/2014 tarihli ve 2014/DK-THD/466 sayılı Kurul Kararı gereği abone sayısı 200 binin üzerindeki işletmecilere ait borç ve alacak bilgileri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

3 yıldan fazladır uygulamada olan düzenleme ile mobil ve sabit hat telefonlar ile internet ve Kablolu TV gibi uydu sağlayıcılarına yapılan aboneliklerle ilgili geçmiş döneme ait borç sorgusunun yanı sıra ortaya çıkan alacaklar da görülebiliyor. Telefon, internet ve uydu aboneliklerinde fazladan yapılan ödemeler, hatalı faturalar, cihaz bedelleri gibi çeşitli nedenlerle tüketiciler bilmeden aldıkları hizmetlerden ötürü her ay düzenli ödeme yaptıkları işletmeciler karşısında alacaklı konumuna geçiyor.

ALACAK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E Devlet üzerinden kontrol edindiğinde binlerce vatandaşın alacağı çıkabilir.

E Devlet sisteminde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir sorgulama ekranının daha olduğu ortaya çıktı. Telefon, internet ve TV abonelikleri ile ilgili geçmiş yıllara ait borcun yanı sıra yapılan fazla ve hatalı ödemelerden kaynaklı ortaya çıkan alacaklar da görülebiliyor.

"Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında 22/09/2014 tarihli ve 2014/DK-THD/466 sayılı Kurul Kararı gereği abone sayısı 200 binin üzerindeki işletmecilere ait borç ve alacak bilgileri E Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Alacak çıkması halinde ise paylaşılan hesap numarasına 15 gün içinde söz konusu ödeme gerçekleştiriliyor.

BORÇ VE ALACAK SORGULAMA

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar