Cumhurbaşkanı Erdoğan Melike Hatun Camii açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Melike Hatun Camii açılışında, "Melike Hatun’a vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Melike Hatun Camii açılışında konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
27 Ekim 2017 Cuma 13:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının satır başlıkları;

Açılışını yaptığımız caminin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Melike Hatun, aslen Ankaralı'dır. Varlıklı bir aileden gelen ve bir tasavvuf üstüne düşen Melike Hatun birçok eser bırakmıştır. Bu caminin inşasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Osmanlı, Selçuklu ve modern mimarinin özellikleri bünyesinde bulunduran bu eser Ankara’nın gözde yeri olacak. Arsa alanı 19 bin 500 metrekarelik. Altta kongre salonu, toplantı salonları, sergi mekanları, otopark… Bu cami şehrimize yakışır bir eser oldu. Melike Hatun’a vefa borcumuzu da bir nebze ödemiş olduk.

Tek parti döneminde Ankara’nın camisiz hale getirilmek istenmesi inkarı mümkün olmayan bir şeydir. Camileri ahırlara çeviren zihniyet, Ankara’da da camilleri salonlara çevirmiştir. Yapılanları da ruhsuz olarak yaptılar. Biz bu tür eserlerle Cumhuriyet’in Ankara’sı ile Selçuklunun, Osmanlının Ankara’sıyla buluşturuyoruz. Burada devlet bütçesinin bir kuruşu yoktur bu cami tüm hayırseverlerimiz katkıları ile yapılır. Bizde teşvik onlardan da bu eserleri ihya.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Böyle güzel bir eserin açılışını yapıyoruz. Ankara’ın yıllar önce sadece Melike Hatun Camii’si vardı. Ankara camileriyle de gözüken bir başkent haline geldi. Bu eserin yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasının satır başlıkları;

Bu mübarek Cuma günü Ankara’mız bir abide eser daha kazandı. Böylesine eserler devletin tapularıdır. Devletimizin ilelebet payidar olması için gereken mühürlerdir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar