Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur

Afrika ziyareti öncesi konuşan cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
25 Temmuz 2018 Çarşamba 12:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika'ya yapacağı ziyaret öncesi konuştu. BRIC zirvesine katılmak üzere Güney Afrika'ya hareket ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 ülke aynı zamanda Türkiye gibi G20 ülkesi. Ülkemiz İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak katılıyor. Türkiye ile BRIC arasında ilk yüksek düzeyli görüşmeyi ifade etmektedir.” dedi.

“SURİYE’DEKİ GELİŞMELER İSTENİLEN İSTİKAMETTE HENÜZ GELİŞMİYOR”

Suriye’deki gelişmelerin istenilen seviyede olmadığını açıklayan Erdoğan, “Şu anda Suriye'deki gelişmeler gerek Tel Rıfat, Mümbiç olsun bunlar istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Şu an gelişmiş olan tek yer Afrin Cerablus El Bab'dır. Bazı görüşmeleri Mümbiç konusunda da yaptık. Bu görüşmemizde bunları tekrar ele alacağız. Dara konusu var. İdlib konusu var. Buralarda her an her şey olabiliyor. İstiyoruz ki Suriye halkı artık bu saldırılardan korunma altına alınmış olsun” ifadelerini kullandı.

ABD’nin İran’a yaptığı yatırımlar hakkında ise Erdoğan şu ifadeleri kulandı:

“Yaptırımlarla ilgili bizim ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise bizim dünyada diğer stratejik ilişkimiz olanlarla ilişkimizi kesmek, bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Komşumuz olacak, stratejik ortağım olacak. Aynı şekilde burada kazan-kazan esasına göre pek çok gelişmeler var. Biz bunu Obama döneminde de söyledik. Şu anda da söylüyoruz. Farklı yerlerden bize ulaşması bizleri ayrıca üzmektedir. Sayın Başkan gerçekten bu konularda iyi bir duruş sergilemiştir. Bu duruşunun devam edeceğine inanıyorum”  

“BU SİSTEMDE HER AN HER ŞEY OLABİLİR”

Yeni atamlar ve ofisler hakkındaki bir soruya yanıt veren Erdoğan, “Ofisler üzerinde kimleri nereye atıyalım. Birçok arkadaşlarımız isimleri üzerinde görüş birliğine vardığımız zaman, kendileriyle de görüştüğümüz zaman isimler belli olacaktır. 15-20 gün içerisinde bu işi tamamlamış oluruz. Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir. Başarılı olmaya mahkumuz. Başarılı olacağız” açıklamalarını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar