CHP'den ittifaka yeşil ışık

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel katıldığı canlı yayın programında ittifaka dair açıklamalarda bulundu.

CHP'den ittifaka yeşil ışık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
25 Eylül 2018 Salı 12:24

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel CNN Türk’te katıldığı canlı yayın programında, 'Yerel seçimlerde ittifak olabilir mi?' sorusuna yanıt verdi

Yerel seçimleri çok önemsediklerini belirten Özel, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz Ankara ve İstanbul’u kaybettik, Melih Gökçek ve Recep Tayyip Erdoğan’a. Bugünkü kaosa ülkeyi bu sürükledi. Biz yeniden ayağa kalkacaksak İstanbul ve Ankara’yı almadan olmaz ve yerel seçim başarısı olmadan olmaz. Bu yüzden son derece etkin bir şekilde buna çalışıyoruz.” dedi

Herhangi bir ittifak talebinde veya telaşında olamadıklarını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel şu açıklamaları yaptı:

 “Biz ittifak talebinde veya telaşında değiliz. Olanları görüyoruz. Bunu geçtiğimiz hafta Sayın Bahçeli de gayet net bir şekilde ortaya koydu. İstanbul ve Ankara’nın kaybedilme tehlikesinden korkuyor ve kendi partisi İstanbul’da aday göstermedi. Kaybeden kim? AK Parti kaybedecek. MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli bundan telaşlanmış. Aday çıkarmayarak önünü açıyor. Demek ki bu kaybetme tehlikesi görülüyor.

“İstanbul ve Ankara’yı kesin kazandığımızı görüyoruz”

CHP’de gerek referandum sonuçları gerekse seçim sonuçlarını gerek yapılan kamuoyu araştırmalarını analiz ettiğinde; güçlü heyecan yaratacak, umut olacak adaylarla İstanbul ve Ankara’yı kesin kazandığımızı görüyoruz. Son derece titiz çalışıyoruz. Özel gündemli MYK’lar olacak. Hafta sonu 4 gün kampımız var. Orada da özellikle yerel yönetimlerle ilgili bir toplantımız olacak. Büyükşehirler başta olmak üzere bütün Türkiye’de çok iddialar adaylarla ortaya çıkacağız.

“Gönül ittifakları zaten kuruluyor”

İttifak talebi ve telaşında değiliz. Kanunen de mümkün değil. Şöyle bir iş birliği olabilir; yerel yönetimlerde yerelin özelliklerine uygun olarak gösterilen aday üzerinden yerel de gönül ittifakları zaten kuruluyor. Partiler zaten buna karşı dirense de kuruluyor. CHP 81 milyondan oy isteyen bir parti olarak, herkesle konuşabilen, herkesle görüşebilen her seçmeni değerli gören bir parti olarak buna uygun adayları gösterecek.

“Kendi adaylarımız ile seçime gideceğiz”

Yerel seçime kendi adaylarımız ile gideceğiz. İttifak talebinde olanların telaşını anlıyoruz ama biz de onların telaşını boşa çıkarmayacak şekilde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimlerde önemli bir başarıya imza atmaktan başka bir çaremiz olmadığını görüyoruz."

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar