MHP ve CHP'den art arda ittifak açıklaması

Yerel seçimlerde ittifak tartışmaları devam ederken konuyla ilgili olarak MHP'den ve CHP'den art arda açıklamalar geldi.

MHP ve CHP'den art arda ittifak açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Eylül 2018 Çarşamba 19:17

"Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar"

Öztrak, inşaatı devam eden 3'üncü havalimanındaki işçi eylemlerine de değindi. Öztrak, havalimanının açılışının 29 Ekim'e yetiştirilmemesiyle ilgili bazı marjinal gruplara, HDP ve CHP'li bazı milletvekillerinin destek verdiği provokasyonlardan bahsedildiğini söyledi. Öztrak, "Ben şu anda bu iktidar partisini anlamakta zorluk çekiyorum. Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum" dedi.

CHP'li milletvekillerinin inşaat alanına gözlem yapmak, işçilerin, 'tahtakurusu içinde uyudukları, dayak yedikleri, çalışma izni olmayan işçilerin çalıştırıldığı' yönündeki şikayetlerini yerinde incelemek için gittiğini ifade eden Öztrak, "Bugün orada tutuklanan 24 işçi var. Öyle anlaşılıyor ki, orada çalışma izni olmadan çalışan işçiler var. CHP'li vekiller provokasyon yapmak için oraya gitmedi, emekçilerin hakkına sahip çıkmak için gitti. Ve bundan böyle bu ülkede kim eziliyorsa biz onları yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimlerde gündemimizde ittifak yok"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir soru üzerine, yerel seçim için gündemlerinde bir ittifak olmadığını vurguladı. Öztrak, "Biz İYİ Parti'ye oy veren seçmenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren seçmenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren seçmenlerin diğer partilere oy veren seçmenlerin tamamının oyuna talibiz. Biz tabanda mutabakata inanıyoruz. Hiç kimse ile herhangi bir görüşme içinde değiliz, olmayacağız da. Seçimler bitti, biter bitmez Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir kurultay yaptırmaya çalıştılar. Onun yanına da 'Cumhuriyet Halk Partisi şu veya bu partiyle de ittifak yapacağı' eklediler. Bunların ikisi de Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu süreçte yani devletin yeniden yapılanması ve yerel seçimlere gidilmesi sürecinde etkisizleştirmeye dönük hareketlerdir" diye konuştu.

"Yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AK Parti ile ittifak yapacağız"

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Seydişehir gezisinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerine seslenen Kara, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlere değindi. Yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AK Parti ile ittifak yapacaklarını belirten Kara,  ilçelerde ise her partinin kendisinin aday çıkaracağını kaydetti. Kara, adayların ise yakında Kızılcahamam'da yapılması planlanan kampta belirleneceğini ifade etti.

AK Parti ile ittifakın nedenini de açıklayan Kara açıklamasının devamında şunları söylediİllerde ittifak yapmamızın sebebi, CHPnin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifak yapabileceği ve o illerde seçimlerin AK parti ve MHP açısından kaybetme riski göründüğü için böyle bir durum ortada. Bu duruma Sayın Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan olumlu bakıyorlar. İlçelerde ise herkes kendi adayını çıkaracak görünüyor. MHP olarak güçlü bir şekilde başta Seydişehir olmak üzere Konya ve Seydişehirde yerel seçimlerde kendi adayımızı koyacağız. Bugünkü durum böyle görünüyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar