CHP'den 100 bin imza ve Demirtaş çağrısı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 100 bin imza ile girmeye hazırlanan adaylara, CHP'li vekillerden destek çağrısı geldi.

CHP'den 100 bin imza ve Demirtaş çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
6 Mayıs 2018 Pazar 09:54

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 100 bin imza ile girmeye hazırlanan adaylara, CHP'li vekillerden destek çağrısı geldi. CHP'li milletvekilleri resmi Twitter hesaplarından yaptıkları açıklama ile seçmenlerini imza vermesi konusunda göreve davet etti. Ayrıca vekiller, tutuklu bulunan HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın serbet bırakılması için seçmenlerin itirazda bulunmasını istedi.

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, "Meral Hanım imzayı tamamladı. Tüm demokratlar; Temel Karamollaoğlu Doğu Perinçek Vecdet Öz için imza vermeye bulunduğunuz İlçe seçim kurullarına koşunuz. Halkın seçtiği ve aday Demirtaş’ın tutukluluğuna itiraz ediniz. #24HazirandaDemokrasiKazanacak." çağrısında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Birine baraj yok diğerine varsa Birisine devlet kampanya yaparken diğeri hapisteyse Birini destekleyen “millet’’ken diğerine imza veren teröristlikle suçlanıyorsa bu adil seçim değildir! Demokrasinin gereği @hdpdemirtas serbest bırakılması, isteyenin istediğine imza vermesidir!" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "HDP tarafından resmen Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Selahattin Demirtaş’ın halen milletvekilidir ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmamaktadır.Tutuklu olması haksız,hukuka ve seçimlerin eşit koşullarda yapılması ilkesine aykırıdır.S.Demirtaş derhal tahliye edilmelidir." dedi.

İLK 100 BİN İMZAYI MERAL AKŞENER TOPLADI

4 aday arasında ilk 100 bin imzayı Meral Akşener topladı. Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "An itibariyle 110.200 imza Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin adaylığı için toplanmış durumdadır. Durmayacağız, hedefimiz 1 Milyon imza! Teşekkürler Türkiye!" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar