Bakan Gül’den ceza indirimi açıklaması: Canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır

Bakan Gül, Ordu'da öldürülen Ceren Özdemir olayı ve Ankara'da öldürülen Şule Çet davasında çıkan karar hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Gül’den ceza indirimi açıklaması: Canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır
Son Güncelleme: 5 Aralık 2019 Perşembe 12:50
5 Aralık 2019 Perşembe 11:49

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘Singapur Sözleşmesi'nin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'nda konuştu.

Bakan Gül, "Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan iyi hal gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır. Yeni yara açmayan, yaraları kapayan bir karar olması milletimizin beklentisidir. İnfaz kanunu uygulamalarda da 'iyi hal' çalışma yapılan bir konudur. Bu hususta da atılması gereken adımlar olduğu ve çalışmalar yaptığımızı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Ordu'da balerin Ceren Özdemir'i evinin kapısının önünde kalbinden bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'la ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Bakan Gül, "Başsavcılık soruşturma yapıyor. Açıklama yapacaktır. Firar etmiş, aranıyormuş. Kolluk arıyordu. Bununla ilgili olarak Başsavcılık ciddi bir şekilde takip ediyor. 1 Aralık'ta firar etmiş." dedi. 

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar