Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü?

Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü? sorusu Ceren Özdemir’in bir katil tarafından bıçaklanması ile gündeme geldi. Daha 20 yaşında olan Ceren Özdemir, hayatının baharında yaşamla veda etti. Peki Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü?

Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü?
Son Güncelleme: 22 Ocak 2020 Çarşamba 08:00
5 Aralık 2019 Perşembe 09:02

Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü? soruları internette çok araştırıldı. Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde hayatının baharında olan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, bir zanlı tarafından kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetti.  Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin dün geceden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren polis, Altınordu ilçesinde şüpheli bir kişi belirledi. Peki, Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü? sorulanın yanıtı haberimizde…

Ceren Özdemir’i kim öldürdü, kaç yaşında, nereli, neden öldürdü?

Kadına yönelik cinayet haberlerine bir yenisi daha eklendi. Üniversite öğrencisi balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası eve giderken kimliği belirsiz bir zanlı tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Polis yaptığı takip sonucu bir şüpheliyi gözaltına almak istedi. Şüpheli mukavemet gösterdi. Zanlı, bu sırada bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan zanlı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu kişi 35 yaşındaki Özgür Arduç isimli bir uyuşturucu bağımlısıydı. Etkisiz hale getirilen Özgür Arduç kelepçeli halde evden çıkartıldığında, kapının önünde toplanan kalabalık, “Nasıl kıydın Ceren’e” diyerek saldırdı. Özgür Arduç’u linç edilmekten polisler kurtardı.

Özgür Arduç 1984 doğumlu ve Amasya nüfusuna kayıtlı. Özgür Arduç 2005’ten beri cinayet suçundan cezaevindeydi. İnfaz Yasası’na göre geçtiğimiz yıl Rize’deki açık cezaevine alındı ancak firar etti. Yakalanınca Ordu Kapalı Cezaevi’ne konuldu. İyi halli görülerek 28 Ekim’de yine açık cezaevine alındı ancak 1 Aralık’ta ikinci kez firar etti. Hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Arandığı süre boyunca inşaatlarda ya da metruk binalarda kaldı.

Cezaevinden firar ettiğinde birilerini öldürmeyi planladığını anlatan katil zanlısı şunları söyledi:

 "Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. 'Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım' dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren’e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır, diye korktum. Ceren’i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. 

İki gündür inşaatta yaşıyordum. Kıyafet, meyve sebze çalarak yaşadım. Başka kadınları takip ettim. Kalabalığa karıştıkları için bir şey yapamadım. Ceren Özdemir'i yaklaşık 4 km takip ettim. Güçsüz kadınları kendime hedef seçiyordum. Çantasını almak istedim. Camdan bakan bir kişi olduğu için öldürdüm. Daha önce Ceren Özdemir'i hiç görmedim. Tanımıyorum, irtibat kurmadım. 

Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım"

 

Başsavcılıktan açıklama

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ceren Özdemir cinayetine ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Ceren ÖZDEMİR’in, 03/12/2019 günü saat:19.35 sıralarında Merkez Altınordu ilçesinde bulunan evinin bulunduğu binanın girişinde öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız’ca yürütülen soruşturmada; olayın faili olduğu tespit edilen 1984 doğumlu Ö. A. isimli şahıs 04/12/2019 günü saat:16.00 sıralarında Ordu İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince,Altınordu ilçesinde olayda kullandığı suç aleti ile birlikte yakalanmıştır. Şüpheli kollukta müdafi huzuru ile alınan ifadesinde suçunu ikrar etmiştir.

Şüpheli Ö. A.’ya, 2005 yılında işlemiş olduğu “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçu ve işlediği diğer suçlar nedeniyle toplam 23 yıl 79 ay 148 gün hapis cezası verilmiştir. 15/08/2005’ten itibaren bu cezası çeşitli ceza infaz kurumlarında aralıksız olarak infaz edilen hükümlü, “Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği” hükümleri uyarınca 28 Ekim 2019 tarihinde Ordu Açık Ceza İnfaz Kurumu’na alınmıştır. 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 14. maddesinde nitelikleri belirtilen açık ceza infaz kurumları, firara karşı engelleri ve dış güvenlik görevlisi bulunmayan kurumlardır. Hükümlünün 01/12/2019 günü saat:00.15 sularında kurumdan firar ettiği tespit edilmiş olup;Cumhuriyet Başsavcılığımız’ca aynı gün hükümlü hakkında yakalama emri çıkarılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız’ca Ceren ÖZDEMİR’in öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak titizlikle devam edilmekte olup; gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

“12 sabıkası var”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 12 sabıkası bulunan katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Vali Yavuz zanlının terminal civarında yakalandığını belirterek Ordu halkı ve emniyet teşkilatının hassasiyetine teşekkür etti.

Yaralama ve adi suçtan da sabıkası olduğu öğrenilen şüphelinin Ceren ile ne gerçek hayatta ne de sosyal medyada bir teması ve bağlantısı tespit edilemedi. Arduç’un ifadesinde, Ceren’i neden öldürdüğü hakkında hiçbir gerekçe söylemediği öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

 

“Doğum günümü unutmayın”

Ceren’in yakın arkadaşı Ayşe Türkmen Akkaş Hürriyet’e şunları anlattı:

“Ceren son 1-2 haftadır çok durgundu. Özellikle son 1-2 gündür dikkat çekici derecede sakindi. Biz bunu özel bir duruma bağlayamadık. Sınavlar vardı ve herkes durgundu zaten. Ondan olabileceğini düşünmüştük. Ceren kendi sorunlarını kendi başına çözebilen bir kızdı. Arkadaşlarının dertlerini dinleyerek çözümler üretebilecek olgunluktaydı. Sınıfta veya okulda da kimseyle sorunu yoktu. Zaten sorunlu tiplerle muhatap olacak biri değildi. 19 Kasım’da doğum günümdü. Bana sürpriz yapmışlardı. 6 Aralık da onun doğum günüydü. ‘Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter’ demişti.”

Gözyaşlarıyla veda

Ceren Özdemir dün okulunda yapılan törenin ardından Ulubey İlçesi Kumanlar köyünde toprağa verildi. Baba Yılmaz Özdemir sürekli ağlayan büyük kızı Gizem'i sarılarak teselli ederken olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı: “Olay evin kapısında oluyor. Otomatik çalışmadığı için ablası aşağıya anahtar atıyor. Kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyorlar. Bakıyorlar gelmiyor, inmek zorunda kalıyorlar aşağıya. Arkasından cinayet zanlısını görüyor. Kep var kafasında.” Anne Gülfer Özdemir de kızının tabutuna sarılarak,

“Benim çocuğum hiç kimseye kıyamazdı. Karıncayı bile incitmezdi” diye ağıt yaktı.

‘İzinli çıkış’ cinayetleri

Geçen ay İzmir Buca’da cezaevinden izinli çıkan Şehmuz Selçuk (24) sevgilisi Melisa Kalem’i pompalı tüfekle öldürüp intihar etti.

Eylül ayında cezaevinden izinli çıkan Emrah Yaşar, Taksim’de üniversite öğrencisi Halit Ayar’ı (23) kendisine para vermediği için bıçaklayarak öldürdü.

Eylül ayında cezaevinden izinle çıkan Ersin Ü. İstanbul’da eski eşi Kübra T.’yi önce bıçakladı ardından kızgın yağ ile yaktı.

Temmuz ayında Bafra’da cezaevinden izinli çıkan Mevlüt T. tartıştığı eşi Ayla T.’yi sokak ortasında tüfekle vurup ağır yaraladı.

Haziran ayında İzmir’de cezaevinden izinli çıkan Göksel Sağlam, iki çocuğunun annesi eski eşi Habibe Çevik ve baldızı Fatma Akdağ’ı öldürdü.

Temmuz ayında Denizli D Tipi Cezaevi’nden izinli olarak çıkan M.Ö., aralarında husumet bulunan Ahmet Alkan ile amcası Süleyman Alkan’ı tüfekle vurarak öldürdü.

Eylül ayından Ankara’da cezaevinden izinli çıkan A.K., bir çocuğa tecavüz etti.

2018 yılında Ankara’da cezaevinden izinli çıkan Fevzi Çelik eşi İlknur Çelik’i 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

2017 yılında cezaevinden izinli çıkan Murat Özkara eşini boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Türkiye’yi sarsan olayda Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç Van'a yönlendirildi.

Ceren Özdemir'i (20) bıçaklayarak, öldüren Özgür Arduç (35), Van'da tutuklu bulunduğu yüksek güvenlikli cezaevinde bileklerini kesip, intihar girişiminde bulundu.

Arduç’un lavabodaki fayansları kırarak, parçalarıyla bileklerini kestiği iddia edildi

İstenen ceza belli oldu

Ordu'da, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde öldüren Özgür Arduç hakkında bir kez ağırlaştırılmış iki kez de müebbet hapis istendi.

Ceren davasında karar

Ceren Özdemir davasında sanık Özgür Arduç'a ağırlaştırılmış müebbed hapis cezası verildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar