Bozdağ: NATO'daki saldırı Türk Milleti'ne yapılan bir saygısızlıktır

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, "NATO'daki saldırı 80 milyon Türk Milleti'ne yapılan bir saygısızlıktır" dedi.

Bozdağ: NATO'daki  saldırı Türk Milleti'ne yapılan bir saygısızlıktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 14:35

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın konuşmasında şu ifadeler yer verdi; 

NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir. Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz Türkiye gerekli onurlu duruşunu ortaya koymuştur ve askerlerini derhal tatbikattan geri çekmiştir. Bu saldırı sadece ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye dönük bir saldırı, saygısızlık değildir.

80 milyon Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dönük açık bir saygısızlıktır. Haklarında idari tahkikat başlatmalarını, özür dilemelerini olumlu karşılıyoruz ama bu olayı şahıslarla kaim görmediğimizi ifade etmek isteriz. Bu sadece şahıslarla izah edilebilir bir durum gibi gözükmemektedir.

"SADECE 2 KİŞİ DEĞİL, ÜST KOMUTANLARLA İLGİLİ İŞLEM YAPILMALI"

Bekir Bozdağ; Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş gibi görülmektedir. Sadece 2 kişi ile alakalı işlem yapılması bu olayın tamamen enine boyuna araştırıldığı, aydınlatıldığı anlamına gelmez. Üst amirler, komutanlar kimse onlarla ilgili de işlem yapılmasını, sorumlulukları olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Üstünün örtülmemesi gerektiğini de açıkça ifade ediyoruz." dedi.

"BU SEVGİ VE SAYGININ SAHİBİ AZİZ TÜRK MİLLETİDİR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet adamlığı, dünya çapında saygın liderler olduğu nettir. Böyle kendini bilmez zavallıların yaptığı bu tür manevralarla azaltacaklarını sanıyorlarsa boşuna heveslenmesinler. Bu sevgi ve saygının sahibi aziz Türk milletidir, bundan sonrada böyle devam edecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar