Bekir Bozdağ: Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bekir Bozdağ; "Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır" dedi.

Bekir Bozdağ: Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 14:30

Bekir Bozdağ yüksek faiz oranlarıyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı, "AK Parti hükümetleri yüksek faiz ile yüksek enflasyon ile mücadelede başarılı olmuş hükümetlerdir. Şu anda ilk dönemdeki faizlerle mukayese edilemeyecek oranda faizler düşüktür, enflasyon düşüktür. Ancak bunun daha da düşmesi son derece önemlidir. Hükümetimiz bunun üzerinde ciddi çalışmalar yürütmektedir.

Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı sır değildir. Yüksek faizin olduğu yerde olumlu gelişmelerin olacağı da gerçektir. Faizlerin aşağı çekilmesi hususu, kendi içerisinde kuralları var. Kurallar çerçevesinde işleyecektir. Bugün bu konu konuşulmadı ama Cumhurbaşkanımızın şikayeti, aşağı çekilmesi konusunda iradesi yeni değildir. Rutinin dışında elbette Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları hep olumlu sonuçlar doğurmuyor."  

"YENİ KHK ÇIKACAKTIR"

(Yeni KHK çalışması) Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere 2 kararname yayınlayacağız. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar