Bekir Bozdağ: 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, Filistin'de hayatını kaybeden 61 kişi için 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini ifade etti.

Bekir Bozdağ: 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
14 Mayıs 2018 Pazartesi 21:37

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, ABD'nin Kudüs kararı için, "Bugünkü olaylar göstermiştir ki artık Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır. Kudüs bağımsız Filistin'in başkentidir. İsrail'in elinde Filistinlilerin kanı olduğunu hepimiz biliyoruz, ABD'nin de eline Filistinlilerin kanı bulaşmıştır." şeklinde konuştu.

"BMGK DERHAL HAREKETE GEÇMELİDİR"

Türkiye'nin çabası yetmedi. BMGK derhal harekete geçmelidir diyen Bekir Bozdağ, "İslam ülkeleri de atılan bu haksız adım karşısında birlikte hareket etmelidir. Bazıların göstermelik tavrı kabul edilemez. Kudüs konusunu oldubittilerle halledeceklerini düşünenler büyük yanılgıdadır. Elinde sonunda terörist İsrail devleti ve ABD Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacaklardır.BM'nin terörist İsrail devletine derhal dur demesi şarttır. Aksi takdirde katliam artacaktır. Umarız ki bu uyarılarımızı BMGK dikkate alır ve bu konuda seyirci kalmak yerine bir adım atarlar." vurgusunu yaptı.

"ABD BÖLGEDE DEVAM EDEN BARIŞ SÜRECİNİ ATTIĞI ADIMLA YOK ETTİ"

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD bölgede devam eden barış sürecini attığı bu adımla yok etti. Bölgedeki huzursuzluğun artmasına neden oldu. Filistinliler barışçıl bir gösteri yapıyor ama İsrail askerleri gerçek mermiler ile ateş ediyor. Dünyanın neresinde barış gösterisi yapanların üzerine gerçek mermiler ile ateş ederler. Şehitlerin sayısının ve yaralıların sayısının artacağından endişe ediyoruz. ABD bölgede arabuluculuk görevini kaybetmiştir." açıklamasında bulundu.

"HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE AF YOK"

MHP'nin af önerisiyle ilgili konuşan Bekir Bozdağ, " MHP ayrı AK Parti ayrı bir parti. Her parti kendi görüşünü dile getirmekte serbestir. Tekrar ediyorum hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

"ÜÇ GÜN SÜREYLE YAS İLAN EDİLDİ"

Bekir Bozdağ, "Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir." dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar