Dünyadan Filistin katliamına tepkiler

ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıyarak bugün açılışını gerçekleştirmesi üzerine çıkan olaylardan ölü sayısı 55'e yükseldi. Trump'ın Kudüs kararına dünyadan tepki yağdı.

Dünyadan Filistin katliamına tepkiler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
14 Mayıs 2018 Pazartesi 17:16

ÜRDÜN

Ürdün resmi ajansı Petra'nın haberine göre, Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının, BM sözleşmeleri ve uluslararası kararlar için "açık bir ihlal" olduğu vurgulandı. 

İRAN

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "ABD'nin Kudüs'te çok tehlikeli bir davranışını görüyoruz. Ne yazık ki, ABD hükümetinin uluslararası kurallar ve yasalara karşıtlığı bir alışkanlık haline dönüştü." açıklamasında bulundu.

RUSYA

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının bölgede gerilimi arttıracağına dair Rusya'nın endişesi olup olmadığına ilişkin sorusuna "Evet, endişelerimiz var. Bu hususta daha önce de açıklama yapmıştık." yanıtını verdi.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'ın Trump'ın aldığı karara halen katılmadığını söyledi. Sözcü açıklamasında İngiltere'nin İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayacağını belirtti.

TÜRKİYE

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcü İbrahim Kalın, "Bugün İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında şehit ettiği her bir Filistinli, İsrail’in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet, yeni bir lekedir. Dünyanın bu sistematik yok etme barbarlığı karşısındaki sessizliği de ayrı bir utanç tablosudur." ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan: Gazze'de katliam var. Bu katliamı kınıyoruz. İnsanlık açısından büyük bir ayıp yaşanıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar