için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail soykırımına ve buna sessiz kalanları lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da, İsrail'in Filistinli sivillere karşı uyguladığı orantısız güç hakkında , "Bu soykırımı, ister yapan ABD olsun ister İsrail olsun lanetliyoruz. Sessiz kalanları da lanetliyoruz. İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail bir terör devletidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail soykırımına ve buna sessiz kalanları lanetliyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
14 Mayıs 2018 Pazartesi 22:38

"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

Bu soykırımı, ister yapan ABD olsun ister İsrail olsun lanetliyoruz diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sessiz kalanları da lanetliyoruz. İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail bir terör devletidir. İsrail'in yaptığı soykırımdır. Bu soykırımı yeni yapmıyor. Saldırı haberlerini almaya başladıktan hemen sonra sayın başbakan ve diğer arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Türkiye olarak yapılan vahşete tepkimizi koymak için kararlar aldık. Yarın başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik, İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü toplantıya davet ettik. BMGK'yı acil toplanmaya davet ediyoruz. TBMM de yarın özel toplanacak." açıklamasında bulundu.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok lider ile görüşmeler yapacağız. Bugün zulme ve haksızlığa karşı insanlığın dayanışma günüdür. Bugünün İslam dünyası olarak Küdüs'ü kaybettiğimiz gün olmasına asla izin vermeyeceğiz. Cuma günü öğleden sonra, Yenikapı Meydanı'nda zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz. Teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle, teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz." vurgusunu yaptı.

Sayın Abbas ve BM Genel Sekreteri başta olmak üzere pek çok liderle görüşmeler yapacağını ifaden eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, Ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Sağduyu sahibi Hristiyan, Musevi ve diğer inanç sahiplerinden herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayının 100 bin dolar değerinde acil alım yaptığını ve Gazzedeki hastanelere bu yardımları ulaştırmaya başladığını belirterek, "AFAD ve Genelkurmay Başkanlığımızın koordinasyonunda Gazzedeki yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmalara başladık." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE DÜŞMANI MANKURTLARI ÜZÜNTÜYLE TAKİP EDİYORUZ" 

Türkiye'ye ve Türk düşmanlığını görev addeden bir sürü mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yabancılar ülkemizle ilgili değerlendirmelerde en azından bazı ilkelere saygı gösterirken, bu tetikçiler her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca kullanıyorlar, buldukları her fırsatta milletimiz hakkında hakaretamiz cümleler kurmayı maharet sanıyorlar, başka ülkelerin lejyoneri olmayı, bize gazetecilik, akademisyenlik, ilericilik diye yutturmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar