Bakan Kaya: 2019'da 81 ile açılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "2018 yılı içerisinde 40 ilde Sosyal Uyum Birimi açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2019 yılı içerisinde de 81 ilde tüm vatandaşların erişebileceği şekilde bu hizmeti yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakan Kaya: 2019'da 81 ile açılacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
2 Temmuz 2018 Pazartesi 21:59

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu kapsamda tıbbi rehabilitasyonunu tamamlamış 18 yaşını dolduran gençlerimize yönelik Sosyal Uyum Birimlerimizde hizmet projemizi bakanlık olarak geçen yıl hayata geçirdik. Ankara, İstanbul ve Antalya'da Sosyal Hizmet Merkezlerimize bağlı olarak 4 Uyum Birimimizi pilot olarak hayata geçirdik. Şimdi İzmir ve Konya'da da Sosyal Uyum Birimi açılışını tamamlamak üzereyiz. Bakanlığımız tarafından yürüttüğümüz bu pilot uygulamayı AMATEM'in bulunduğu iller öncelikli olmak üzere, aşamalı olarak tüm Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 ilde Sosyal Uyum Birimi açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2019 yılı içerisinde de 81 ilde tüm vatandaşların erişebileceği şekilde bu hizmeti yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu hizmetin yaygınlaştırılması ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla bugün bu iş birliği protokolümüzü imzalayacağız." dedi.

Protokole ilişkin bilgi veren Kaya, bu iş birliğinin Kamu-STK iş birliğine çok güzel bir örnek teşkil edeceğine inandığını kaydetti.

Kaya, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi vererek, sözlerini, "Bağımlı insan ideallerini kaybediyor. İdealleri olmayan bir gençliğin ise gelecek hayali olmuyor. Biz Türkiye'nin 2023'e yürüyüşünde, Türkiye'nin şahlanış dönemi olarak adlandırdığımız yeni bir dönemi açtığımız şu süreçte gençlerimizi her türlü bağımlılıktan çok daha güçlü şekilde korumak zorundayız. Biz bakanlık olarak bağımlılıkla mücadelemizi hep birlikte inşallah kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin, gençlerimizin geleceğini aydınlık şekilde inşa edeceğiz." diyerek tamamladı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar