Ahmet Ümit: Çocuk tacizlerinde idam çözüm değil

Kübra Par'ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Küpra Par ile Açık ve Net' programına yazar Ahmet Ümit konuk oldu.

Ahmet Ümit: Çocuk tacizlerinde idam çözüm değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 21:31

Çocuk tacizlerinde idamın çözüm olmadığını söyleyen yazar Ahmet Ümit, ''Bunu yapanların çocukluğuna dönelim. Baktığımız zaman onların çocukluklarında başka bir şey var. Böyle olaylar da vardır küçükken tacize uğrayanlar, bilhassa erkekler, kendisine yapılan bu hareketi sıradanlaştırmak, olağanlaştırmak ve kurtulmak için taciz ederler. Çocuk tacizcilerine idam cezası verilmesine kesinlikle karşıyım. Bu, çok kolay bir çözüm. Bu insanları rahatlatmaktır. Öldür, öldür neyi çözdük ki? Esas mesele duruyor. Bilmediğimiz o kadar çok taciz, ensest, saldırı var ki…'' dedi.

"Cinsel ilişkiden korkan kadın ya da erkek tacizci olur"

Ahmet Ümit, ''Bizde ise, cinsel açlık var. Cinsel açlık öyle bir halde ki, konuşulmadığı için ne oluyor? Yetişkin erkekler ya da kadınlar, kendisi gibi yetişkin birisiyle ilişki başlatmayı göze alamıyor, bundan korkuyor. O zaman ne oluyor? Zavallı, masum bir çocuk üzerinde hayvani isteklerini giderme daha kolay oluyor. Bunun sonunda artık vahşetin önü açılıyor. İnsanı doğru tanımlamamız gerekiyor.'' açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar