Yeni asgari ücret düzenlemesi Meclis'ten geçti

Meclis'ten geçen torba yasayla birlikte eylül ayından bu yana maaşı düşen asgari ücretlilerin asgari geçim indirimi artırılacak.

Yeni asgari ücret düzenlemesi Meclis'ten geçti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
29 Kasım 2017 Çarşamba 09:51

Dün gece, "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Meclis'ten geçen yasayla birlikte; çalışanların ücretlerinin 2017 yılı eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında bin 404 liranın (net asgari ücret) altına düşmesi nedeniyle ücretlerinde meydana gelen azalışı telafi etmek için Gelir Vergisi Kanunu'na geçici madde eklendi.

Söz konusu geçici maddeyle hem bekar ve çocuksuz asgari ücretlilere hem de net ücreti bin 404 liranın altına düşecek ücretlilere, elde edecekleri net ücretleri bin 404 lirayı tamamlayacak şekilde ilave asgari geçim indirimi sağlanacak.


ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI ARALIK AYINDA

Öte yandan asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı Aralık ayının ilk haftasında başlıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor. Buna göre, Aralık ayının ilk haftasında yapılacak toplantılarda işçi ve işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak Komisyon, son toplantısını aralık ayı bitmeden Bakanlıkta yaparak 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

Asgari ücret kararı 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiriyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar