Dün gece Meclis'ten geçen torba yasa hakkında bilmeniz gerekenler

Dün gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 'torba yasa' ile pek çok yeni düzenleme kabul edildi. İşte asgari ücretten vergilendirmeye yeni torba yasa...

Dün gece Meclis'ten geçen torba yasa hakkında bilmeniz gerekenler - Sayfa 1

Dün gece, "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki yeni düzenleme neler getirdi?

1 12
 
Dün gece Meclis'ten geçen torba yasa hakkında bilmeniz gerekenler - Sayfa 2

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BELLİ OLDU

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin vergilendirme usulü değiştirildi. Bu kapsamda; mevcut vergilendirme ölçütlerine taşıt değeri de eklenirken, bu araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olarak uygulanacak.


2 12
 
Dün gece Meclis'ten geçen torba yasa hakkında bilmeniz gerekenler - Sayfa 3

Kanun, Terörle Mücadele Kanunu'nda da değişiklik yapıyor. Kanun kapsamında istihdam hakkı bulunan hak sahiplerinin, yaş sınırı aranmaksızın bu haktan yararlanması sağlanıyor.

3 12
 
Dün gece Meclis'ten geçen torba yasa hakkında bilmeniz gerekenler - Sayfa 4

YAZ SAATİ UYGULAMASI KALICI OLABİLİR

Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte, Bakanlar Kurulu, bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkili olacak. Böylece yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesi mümkün hale gelecek.


4 12