Amazon’un Türkiye’ye giriş tarihi belli oldu

ABD’li e- ticaret devi Amazon’un Türkiye’de mart ayı sonu itibariyle test satışlarına başlayacağı belirtildi.

Amazon’un Türkiye’ye giriş tarihi belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
26 Şubat 2018 Pazartesi 15:31

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un Türkiye'ye girişi tarihi belli oldu. Amazon'un mart ayı sonu itibarıyla Türkiye'de test satışlarına başlayacağı belirtildi.

 Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari'ye bağlı olarak faaliyet gösteren Amazon Turkey Services'in hiç beklemeden Türkiye'de toptancı ve satıcılarla irtibata geçtiği öğrenildi. Türkiye ekibiyle komisyon oranlarından ürün yelpazesine kadar pazar araştırması yapan firma, büyük tedarikçilerle de bir araya gelerek beklentilerini dinledi.

Amazon'un en çok sorduğu soru ise 'ne kadar komisyon ödüyorsunuz' oldu. Komisyon oranlarının ortalama yüzde 15'lerde olduğu sektöre Amazon'un ortalama yüzde 10 komisyon oranı ile gireceği konuşulanlar arasında.

Türkiye'deki tüm hazırlıklarının tamamlayan Amazon müşterilerinin satın aldığı ürünleri üreticiden alıp tüketiciye ulaştıracak kendi kargo şirketini kuruyor. Shipping with Amazon ismini alacak olan kargo şirketi ilk aşamada Amazon müşterilerine daha avantajlı fiyatlarla kargo seçeneği sunacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar