Süleyman Soylu’dan seçim açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 6 seçim incelendiğinde olay sayısının mahalli idareler seçimlerinde nispeten arttığı görülüyor. " dedi ve alınacak tedbirleri sıraladı.

Süleyman Soylu’dan seçim açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
23 Ocak 2019 Çarşamba 22:10

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, ‘Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 6 seçim incelendiğinde olay sayısının mahalli idareler seçimlerinde nispeten arttığı görülüyor. " dedi ve alınacak tedbirleri sıraladı.

31 Mart yerel seçimlerinde alınacak tedbirler hakkında konuşan Bakan Soylu, şunları söyledi: “Bakanlık olarak öncelikle seçim güvenliğinin yönetimi noktasında etkin bir koordinasyon ve iletişim yapısı kurmaya odaklandık. Seçimin tüm süreçlerini koordinasyon içinde takip etmek ve herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için bakanlık merkezimizde bir bakan yardımcımızın başkanlığında ‘seçim koordinasyon komisyonu’ oluşturduk. Bu komisyona her ildeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi bünyesinde bir Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulacak olan ‘seçim koordinasyon merkezleri’ tarafından bilgi akışı sağlanacaktır. Bunun yanı sıra emniyet ve jandarma birimlerimizde merkez ve illerde olmak üzere yine seçim koordinasyon merkezleri oluşturduk. Bu merkezlerde toplam 6 bin 939 personel görevlendirdik ve bu personelin tamamına eğitim verdik.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar