İmamoğlu’ndan Yıldırım’a Kanal İstanbul yanıtı

CHP’nin İstanbul adayı olan Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın Kanal İstanbul hakkındaki sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Yıldırım, teknik tecrübesine dayanarak, bu söylediklerini inanarak söylemiyor. Başkaları inandığı için söylüyor olabilir” dedi

İmamoğlu’ndan Yıldırım’a Kanal İstanbul yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 11:07

Seçim çalışmalarına devam eden CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

İstanbul’un bütün ilçelerini dolaştıklarını belirten İmamoğlu, sorunları yerinde tespit ettiklerini söyledi. Güzel bir kampanya dönemi geçirdiğini ifade eden İmamoğlu, hayatında yaşadığı şeyleri yaşatmaya çalıştığını belirtti.

Anketlerde en çok konuşulan sorunun trafik olduğunu belirten İmamoğlu, son 5-6 ayda ise en çok ekonominin gündemde olduğunu bildirdi.

Ciddi bir yoksulluğun olduğunu açıklayan İmamoğlu, “Halkın fakir olduğu yerlerdeyim. Derin bir yoksulluk yaşanıyor. İnsanlarımız hızlı göçle kentlere yerleştiler. Kadın istihdama katılmıyor. Bir de bunun üzerine işsizlik eklendi. Her 4 gençten biri işsiz. Yoksulluk var, insanların cebinde para yok” dedi.

“Binali Yıldırım ile tartışmak isterim”

 AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım ile canlı yayında tartışmak isteyen Ekrem İmamoğlu, “Sayın Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret ettim. 1984’te İstanbul adayıymış. Bir fotoğraf gösterdi, diğer adaylarla gayet demokratik bir şekilde rakipleriyle tartışıyor. Keşke ben de Binali Yıldırım ile de aynı şekilde, bir canlı yayında demokratik bir şekilde tartışabilsem. Siyaseti bir günde bırakacakmış gibi yapacaksınız. O hayat başka bir hayat. Ama şu anda bir görev verildi. Ancak günün birinde bitiyor. Dalan, Sözen, Gürtuna, Topbaş hepsi geldi. İyiler alkışlanıyor, kötülere de ‘keşke yapmasaydık’ deniyor. Biz de en iyisini yapmak istiyoruz. Bu ülkenin evlatlarıyız. Bu ülkenin 40 haneli bir köyünde doğdum. İstanbul’a geldim okulumu bitirdim. Bu demokrasinin lütfudur. Biz kazanacağız ama kazandığımız akşam korna çalmak zafer gösterisi yapmak asla olmaz. Bir kişinin kalbi kırılırsa benim kalbim de kırılır. 1 Nisan sabahı biz oy vermedik ama iyi ki seçilmiş desin isterim” söyledi.

“Söylediklerini inanarak söylemiyor”

Rakibi Binali Yıldırım’ın Kanal İstanbul hakkındaki söylediklerini de değerlendiren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“O olursa şu olursa, bu olursa… Yarın deprem olursa ne olacak bu şehir. 20 yıl ne yaptınız? Yuvarlak cümlelerle Montrö Anlaşması anlatılıyor. 2,5 milyonluk bir şehir kurulması planlanan bir proje. Marmara Denizi’ne kuracakları üç adanın fay hattı üzerinde olmasından başka konulara birçok şeyi tartışırım. Ama Kanal İstanbul’u tartışmak istemiyorum. Sayın Yıldırım, teknik tecrübesine dayanarak, bu söylediklerini inanarak söylemiyor. Başkaları inandığı için söylüyor olabilir.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar