Yıldırım’dan Kanal İstanbul açıklaması: Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir

AK Parti’nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, seçim çalışmaları için gittiği Küçükçekmece’de halka hitap etti. Yıldırım burada Kanal İstanbul’un Türkiye’nin milli güvenlik meselesi olduğunu ifade etti.

Yıldırım’dan Kanal İstanbul açıklaması: Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 09:12

Yerel seçimlere az bir süre kala adaylar çalışmalarına devam ediyor. AK Parti’nin adayı olan Binali Yıldırım, Küçükçekmece’de vatandaşlara hitap etti. Projelerinin anlatan Yıldırım, Küçükçekmece'ye bereket, güzellikler, bolluk ve Kanal İstanbul'un yakıştığını söyledi.

"Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir” diyen Yıldırım, Bu projenin Türkiye’nin milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti.  Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Düşünün Boğaz'a bir şey oldu. Ne yapacağız? Montrö Anlaşması var. Montrö Anlaşmasına öyle her şey elimizin altında değil. Yarın şartlar değiştiğinde var mı bir seçeneğimiz? İşte Kanal İstanbul o. Her yıl İstanbul Boğazı'ndan 140 milyon ton petrol geçiyor. Bunun İstanbul için ne anlama geldiğini anlatmama gerek yok. Türkiye'nin denizcilikte, deniz taşımacılığında, İstanbul’un güvenliğinden önemli bir boşluğu dolduracak olan proje: Kanal İstanbul'dur.

Türkiye'nin küresel güç olma yolundaki en önemli büyük adımlardan biri Küçükçekmece'de yapılıyor. Bir yandan Küçükçekmecelilerin hayatını kolaylaştıracak adımları atacağız diğer yandan burada yaşayan bütün hemşehrilerimize özellikle de gençlerimize yeni iş, aş fırsatlarını oluşturacağız.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar