İnce Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşuldu?

Hande Fırat’ın sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayımlanan ‘Gece Görüşü’ programında gazeteci Gürkan Hacır ve Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce görüşmesinin kulislere yansıyan kısımları açıkladı.

İnce Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşuldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Kasım 2018 Perşembe 21:21

Gazeteci Gürkan Hacır, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce görüşmesinden kulislere yansıyan bilgileri aktardır. Hacır, " Kemal Bey ve Genel Merkez Muharrem İnce’ye çok sıcak değil.  Zaten randevuyu da biraz geç vermesi biraz ilginç geldi bize. 8 günlük bir gecikme yaşandı. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen birine 8 gün sonra randevu vermeniz her ne kadar programınız sıkışık olursa olsun aslında bir diplomatik mesajdı. Kemal Bey bu konuşmada hep dinleyici olarak kaldı. Bir de değerlendireceğiz lafı var. Kılıçdaroğlu’nun ‘Bakarız, değerlendiririz’ sözleri siyasette geçiştirme kelimeleridir. Muharrem İnce sadece İstanbul adayı olayım demiyor. Sandık koyun eğilim yoklaması yapın eğer bunu yaparsanız ben varım diyor. Kemay Bey Muharrem İnce seçeneğine ve taleplerine çok sıcak değil. Dolayısıyla bugün itibariyle Muharrem İnce CHP gündeminde ve yerel seçim gündeminde yok. Muharrem İnce artık CHP’de bir isim. Kendine özgü bir tapanı var. 31 Mart seçimlerinde ciddi bir düşüş yaşanırsa ülke gelinde ve 3 büyükşehirde tartışmalar gündeme gelecektir. Muharrem İnce demokratik olarak seçimi açın ben İstanbul’u alırım diyor. Olası bir dramatik sonuçta İnce bugünü hatırlatacaktır." açıklamasında bulundu.  

 

Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından Muharrem İnce gazeteci Abdülkadir Selvi'ye açıklamalarda bulundu. Selvi, İnce ile görüşmesinde aldığı bilgileri şöyle aktardı,   “Muharrem İnce sadece İstanbul için değil, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük illerde eğilim yoklamasının yapılmasının daha doğru bir yöntem olduğunu söylüyor. Muharrem İnce oraya sadece kendi adaylığını konuşmak için gitmedi. Kendisi ile birlikte hareket eden belediye başkanları ve belediye başkan adayları var. Dolasıyla Muharrem İnce bir hareketin lideri olarak onlarında hukukunu koruması gerekiyor. Muharrem İnce, ‘Kılıçdaroğlu’na İstanbul’a yönelik düşünceniz nedir diye sordu?’ Sonrasında İstanbul’da benimle ilgili bir görevlendirmeniz olacak mı, eğer olmazsa bile ben bunu saygıyla karşılarım ana bunu da öğrenmek isterim. Beni aday göstermeseniz bile bir partili olarak çalışmaya devam ederim ve miting yaparım. Kılıçdaroğlu da ‘Seni biliyorum. Senin particiliğin tartışılmaz’ dedi. Eğer eğilim yoklaması yaparsanız ben İstanbul’a adayım. Kılıçdaroğlu, “Ben bunu İstanbul parti teşkilatına soracağım” diyor. İstanbul’da 259 bin üyenin önüne sandık koyulursa Muharrem İnce İstanbul’daki  yarışa ben varım diyor. Ama bu yapılmazsa gel adayımız ol derlerse ben yokum." bilgilerini aktardı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar