Özhaseki, Melih Gökçek ve Mansur Yavaş tartışmasına ne yanıt verdi?

Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında geçen ‘Ankaralı değildir’ tartışması hakkında Mehmet Özhaseki açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, Melih Gökçek ve Mansur Yavaş tartışmasına ne yanıt verdi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Ocak 2019 Pazartesi 11:02

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP’nin Ankara daayı olan Mansur Yavaş için Mansur Yavaş öz be öz Ankaralı değildir. Dedesi Makedonya'dan Beypazarı'na göçmüştür. Kendi neslini inkar edip sırf oy için "Ankara'ya Ankaralı Başkan" sloganını kullanmak istismardır. Benimde dedem Kosavalıdır. Akıncı torunu olduğum için gurur duyuyorum. Ceddinden utanma Yavaş” açıklamasını yapmıştı

Yavaş’tan Gökçek’e yanıt

 Mansur Yavaş’ta Gökçek’in bu sözlerine yanıt verdi. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Nüfus kaydımı açıklıyorum. 1800’lü yıllara kadar gidiyor ki Türkiye’de herkesinki o kadardır. Daha eskisi şeri sicillerdedir, Osmanlı arşivlerindedir. Bilinen en eski doğum tarihini dedemin dedesinin doğduğu tarihi gösteriyorum. Resmi kayda rağmen bunu iddia ediyor.

Bunun arkasında mutlaka bir kasıt var. Her şeyden önce kendisi bir aday değil bunu neden gündeme getiriyor. Kendisi oy falan alamayacak kimseden. Kendisi neden aday yapılmadığını da izah edemiyor. Partisi de bu konuda bir açıklama yapmadı. Görevden alınan belediye başkanlarına baktığımız zaman bir kısmı kayyuma devredilerek alındı bir kısmı yolsuzluk iddiasıyla alındı ancak Sayın Gökçek’in ne için alındığı ortada kaldı. Kendisi de izah edemiyor niye alındığını. Bunun verdiği etki ile herhalde gündeme gelmek istiyor.

Ben onu gündeme getirecek durumda değilim. Benim şu andaki rakibim Özhaseki’dir.”

“Etnik kökenlere inmek bana garip geliyor”

 FOX TV’de canlı yayın programına katılan AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Melih Gökçek ve Mansur Yavaş arasındaki tartışmalar hakkında konuştu.

Özhaseki şu açıklamaları yaptı:

 “Üzerinden yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Onlarca kavim yaşamış medeniyetler kurulmuş…Büyük bir imparatorluktan Türkiye’ye dönüştüğümüzde Balkanlardan bunalan herkes buraya gelmiş. Burada etnik kökenlere inmek biraz garip gelir. Bana garip geliyor. Bu dünyaya gelen kimse, Allah’a dilekçe vererek ‘Ben şunun çocuğu olacağım, falan ırktan olmak istiyorum’ filan demiyor.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar