CHP’li vekil açıkladı! İzmir adayı ne zaman netleşecek?

CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarının açıklanmasının ardından gözler CHP’nin İzmir adayına çevrildi. CHP’li Özel İzmir adayının pazar günü yapılacak Parti Meclisi’nde netleşeceğini ifade etti.

CHP’li vekil açıkladı! İzmir adayı ne zaman netleşecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
23 Ocak 2019 Çarşamba 16:26

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş olurken, İstanbul’dan da Ekrem İmamoğlu gösterildi. CHP’nin İzmir adayı ise daha açıklanmadı.  Mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu yeniden aday adayı olurken gözler CHP yönetimine çevrildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ile CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

“Pazar günü netleşecek”

Partisinin İzmir adayının hafta sonu netleşeceğine değinen Özel, "Bu hafta, 27 Ocak Pazar günü yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız netleşecek. Bunun için Pazar gününü beklemek gerekir." diye konuştu

Yaklaşan yerel seçimler öncesi seçmen listelerini büyük bir dikkat ve titizlikle takip ettiklerini anlatan Özel, "Yaptığımız itirazların bir kısmı kabul edildi, bir kısmı kabul edilmedi. Şimdi bunları tam kanunsuzluk iddiasıyla YSK gündemine taşıyoruz. 'YSK kararı kesin' der, ahırdaki seçmeni sahiplenirseniz, gideriz o ahırın önünde Sadi Güven'e basın açıklaması yaparız." dedi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın istifa etmesine yönelik beklentilerini tekrarladıklarını vurgulayan Özel, "İstifayı düşünen Binali Yıldırım'a şunu söylüyoruz. Bunun vadesi olmaz, 'yok 15 Şubat'ta, yok 3 Mart'ta edeceğim', derhal etmelisin. Şu anda bu koltuğu boşaltmayarak her geçen gün Türkiye'nin demokrasi reçetesine kara bir leke sürüyorsun. Bunu İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Tunceli'de dağın başında, bugün de Şanlıurfa'da söylüyoruz. Binali Yıldırım derhal istifa etmelidir. Binali Yıldırım anayasayı çiğnemeyi ve halka kafa tutmayı bırakmalıdır." İfadelerini kullandı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar