CHP’nin İzmir adayı belli oldu

CHP’nin dün yapılan ve 18 saat süren Parti Meclisi’nde İzmir adayı belli oldu.

CHP’nin İzmir adayı belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Ocak 2019 Pazartesi 08:28

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş olurken İstanbul adayı ise Ekrem İmamoğlu oldu. İzmir adayı ise merakla beklenirken yapılan Parti Meclisi’nde adayın kim olduğu belli oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı 18 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara verdi. Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri "kapalı oylama" talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı "kapalı oylama" yöntemiyle belirlendi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

 İzmir adayı belli oldu

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu. İlk mesajını sosyal medya üzerinden veren Soyer, İzmirlilere teşekkürlerini sunarken; bu görevi büyük bir aşkla yapacağını içeren mesajını takipçileri ile paylaştı.

Soyer, heyecanını resmi Twitter hesabı üzerinden, "Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın" mesajı ile paylaştı. Soyer, "Hem bütün İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler. Aşkla İzmir" diye yazdı.

 CHP'nin belirlediği diğer adaylar

18 saat süren PM toplantısı sonrası İstanbul ilçeleri başta olmak üzere bazı il ve ilçe adayları belli oldu.

İşte o liste;

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar