Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer kimdir, ne yaptı, ülkücüler neden istemiyor?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı hala belli olmadı. Sebep olarak Tunç Soyer'in İYİ Partililer tarafından istenilmediği iddia edildi. Nurettin Soyer kimdir, ne yaptı, ülkücüler neden istemiyor? sorusu gündeme geldi. İYİ Parti Tunç Soyer'i neden istemiyor? İşte Nurettin Soyer bilgileri.

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer kimdir, ne yaptı, ülkücüler neden istemiyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
17 Ocak 2019 Perşembe 09:26

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer kimdir, ne yaptı, ülkücüler neden istemiyor? sorusu CHP ve İYİ Parti'nin İzmir adayı üzerinde uzlaşamamasıyla gündeme geldi. Peki ama Tunç soyer neden istenmiyor? İşte Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer

Nurettin Soyer ülkücülere ne yaptı?

Nagehan Alçı yazısında ''CHP İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya başta olmak üzere birçok adayını açıkladı. Sürpriz yok. Zaten bir süredir konuşulan isimler ilan edildi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayları olarak yarışa giriyorlar. AK Parti’nin İstanbul, CHP’nin de İzmir adayını açıklaması ile ana hatlar netleşmiş olacak.

Birkaç gündür, CHP’nin İzmir aday adayları arasında Tunç Soyer’in isminin öne çıktığını duyuyor ve söylüyorum. Bunu yalnızca ben değil, partinin içinden haber alan herkes ifade ediyor. Öğrendiğime göre önceki gün Soyer, Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı. Büyük ihtimalle CHP-İYİ Parti’nin ortak İzmir adayı olacak, diyebiliriz. Fakaaaattt…'' cümlelerini kullandı.

Tunç Soyer’in babası 12 Eylül’ün askeri savcısı Albay Nurettin Soyer dolayısıyla İYİ Parti içinde bir rahatsızlık olduğunu ilk kez Habertürk ekranında söyleyen gazeteciyim. Zira İYİ Parti kendini hala ülkücü-milliyetçi olarak tanımlayan ve kongrelerinde bozkurt işaretleri yapılan bir parti.

Meral Akşener, Alparslan Türkeş’e referans yaptığında “Başbuğ Türkeş” diyerek bahsediyor. Meral Hanım’ı eşiyle tanıştıran bizzat Abdullah Çatlı’dır. Akşener, bu kadar damardan ülkücü geleneğin içinden yetişmiş bir isim ve Türkeş’in gerçek siyasi mirasını İYİ Parti’nin sürdürdüğünü söyleyen bir genel başkan.

İYİ Parti Nurettin Soyer'in oğlunu neden istemiyor?

Nurettin Soyer’in MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam ve 9 müebbet verilmiş, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. İşin ilginç ve kamuoyunun da bilmediği tarafı Soyer’in bu davasında Alparslan Türkeş’in, “Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün yöneticisi” olmaktan ötürü 11 yıl hapis cezası almış olduğu.

Nurettin Soyer kimdir?

Hazırladığı iddianame ile FETÖ/PDY Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’i sanık sandalyesine oturtan ve 3 yıl hapis cezası almasını sağlayan Savcı Nurettin Soyer'in şu an İzmir'de Seferehisar Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan oğlu Tunç Soyer o dönem yaşadıklarını anlattı. Tunç Soyer, "Babam, Fethullah Gülen'in çok tehlikeli bir adam olduğunu, çok güçlü bir örgütlenme içinde olduklarını ve tamamen yasadışı yollarla örgütlendiklerini söylerdi" dedi. Çocukluğunun tehdit altına geçtiğini belirten Başkan Soyer, "Kardeşimi her gün polis okula getirir götürürdü. Ben yatılı okuduğum için çok etkilenmedim. Hafta sonları eve geldiğimde o gerginliği teneffüs ettim" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar