Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Manisa'da ortak miting

Yerel seçimlere iki gün kala İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'da ortak miting düzenledi. Manisa mitinginde platforma Meral Akşener elinde bir çantayla geldi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Manisa'da ortak miting
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
29 Mart 2019 Cuma 18:45

31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu: Manisa’yı Manisa’dan mı, yoksa Ankara’dan mı yöneteceksiniz?

İlk olarak kürsüye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

- Hepinize yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizi, Cumhur İttifakı’ndan ayıran temel bir farklılık var. Manisa adayımızı dinlediniz. Güzel şeyler anlattı. Manisa’yı bütün kırsalla birlikte kucaklayacağını, kırsalda yaşayan herkesin derdine ortak olacağını söyledi. Onlarda ise belediye başkanı projelerini anlatamaz. Bir kişi konuşur herkes onu dinler.

- Merak ediyorum, Manisa’yı Manisa’dan mı, yoksa Ankara’dan mı yöneteceksiniz? Adı üzerinde yerel seçim… Geçen gün sarayda oturan beyefendi konuştu. ‘Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim. Yerel yöneticilerin yapacağı bir şey yok’ diyor. Yani bir belediye başkanı olacak ama her şeyden sorumlu benim. Merak ediyorum, böyle bir anlayışa hangi vatandaş gidip de evet diyecek? Her şeyi yurt dışından ithal ediyorlar. Bizim belediye başkan adayımız diyor ki, ‘kurun bir kooperatif’ eti de, sütü de, her şeyi de sizden alacağım' diyor. Ne demek bu, Türkiye nefes alacak demektir. Bizim yönettiğimiz iller ekonomik olumsuzluklardan daha az etkilenecek, demektir.

Akşener: Bana PKK’lı dediler

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası kürsüye gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener ise şu ifadeleri kullandı:

- Yerel seçim öncesi Millet İttifakı olarak yaptığımız son mitingdeyiz.  Burada çok güzel şeyler söylendi. Ama Cumhur İttifakı’nın başı görünen Sayın Erdoğan’ın, insanları ayrıştıran, insanlara iftira atan sözleri hepimizi derinden yaraladı. Bana PKK’lı dediler. Bir İçişleri Bakanı çıktı Kandil ile sözleşme imzaladığımı söyledi. Bana söylediklerinde ben onlara cevap verebilirim. Ama bizzat Sayın Erdoğan, 29 belediye meclis üyemizin 29’unun da PKK’lı olduğunu söyledi. Yeni Şafak isimli bir gazetede, 29 arkadaşımızın, isimlerini, soyadlarını ve vatandaşlık numaralarını ilan ettiler.

- Dün Bursa’da Muş doğumlu, askerliğini yapmış, PKK ile mücadele etmiş, Kocaeli’ne yerleşmiş kardeşim Abdullah Uçar çıktı. ‘Ben Kürt’üm, PKK’lı değilim. PKK ile mücadele ettiğimi cümle alem bilir’ dedi. Bu 29 kişiden birisinin halasının oğlu şehit. Zannettiler ki korkacağız, zannettiler ki şehit yakınlarını ortada bırakacağız. Üzerimize gelinmesin diye bu kardeşlerimize sırtımızı döneceğiz. Bizi hiç tanımamışlar. Bu 29 kardeşimizin ortak özellikleri, Kürt kökenli olmaları, PKK’ya karşı mücadele etmeleri ve İYİ Partili olmaları. Ayıptır be ayıp. Bir Cumhurbaşkanı meydanlarda bunları söyleyemez.

Akşener elinde bir çantayla çıktı

- Bu çanta Yassıada’ya giderken rahmetli Menderes’in, Zincirbozan’a giderken rahmetli Demirel’in, rahmetli Ecevit’in elindeydi. Bu çanta Mamak’a giderken rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in elindeydi. Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar’a giderken de Erdoğan’ın elindeydi. Pınarhisar’a giderken muktedirlere karşı boynunu eğmeyeceğini söyleyen Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Buradan huzurlarınızda sesleniyorum. 1 Nisan’ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak’a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim ölüme.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar